Stepanov: “Nadam se da ću mojim iskustvom pomoći i ekipi”

U svečanom salonu “Svetozar Vujović”, Fudbalski klub Sarajevo danas je predstavio novo pojačanje. U redove prvaka Bosne i Hercegovine stigao je srbijanski defanzivac, Milan Stepanov, koji će naredne dvije godine nositi Bordo dres.

“Mi već duže vrijeme tražimo stopera koji može svojim kvalitetom i autoritetom doprinijeti stabilizaciji zadnje linije. Mislim da će se Milan vrlo brzo uklopiti u tim i pomoći razvoju mladih fudbalera. Milan je s FK Sarajevo potpisao ugovor u trajanju od dvije godine”, rekao je sportski direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, Abdulah Ibraković, nakon potpisivanja ugovora sa našim novim igračem.

Potom se medijima obratio i Stepanov, koji će svojim bogatim internacionalnim iskustvom biti od velikog značaja mladim igračima u igračkom kadru Sarajeva.

“Zašto Sarajevo? U ova dva dana koliko sam ovdje vidio sam kako funkcioniše ovaj klub, kakvi su ljudi ovdje i sve to mi odgovara. Šampion je šampion i to treba poštovati. S fudbalske strane, mislim da ovaj klub, sa svojim spojem mladosti i iskustva tek treba da napravi nešto. Nadam se da ću mojim iskustvom pomoći i ekipi, profesionalac sam, nije mi bitno koja je liga, upoznat ćete me kakav sam kao igrač, ali kao i čovjek, ne volim puno da pričam, više volim da radim”, rekao je Stepanov, te dodao:

“Poznajem sve balkanske šampionate, jer je to ono što najviše pratim, ali sada imam i mnogo više vremena da to sve dodatno upoznam. Sa uklapanjem ne bi trebalo biti problema, igrao sam u raznim državama, sa raznim mentalitetima u prošlosti i uvijek sam se dobro uklopio. U samom startu sam prepoznao da je ovdje dobra atmosfera, tako da mislim da neće biti problema s te strane. Što se tiče Lige šampiona, svako treba da se nada i to je sasvim normalno, ne želim ništa da obećavam, mislim da trebamo da se skoncentrišemo na našu igru “.

Svoju seniorsku karijeru Stepanov je počeo u Vojvodini 2001. godine, gdje je igrao do 2006. godine, narednu sezonu proveo je u Trabzonu u Turkoj, a potom je naredne tri godine igrao u Portu iz Portugala. Sezonu 2009/2010 proveo je godinu dana na posudbi u Malagi, a potom je uslijedio povratak u Tursku. Dvije godine proveo je u Bursi, a potom jednu sezonu u Mersinu. Kiparska Omonia je bila posljednja destinacija Stepanova u posljednoj sezoni.

Dobro nam došao Milane!

Scroll to Top