Održana redovna sjednica UO NK Bosna, cilj kluba ostaje nepromjenjen

U službenim prostorijama NK Bosna na gradskom stadionu Luke u Visokom, pod predsjedavanjem Nermina Kadrića, večeras je održana redovna sjednica  upravnog odbora Nogometnog kluba „Bosna“ kojoj su prisustvovali svi članovi.

Nakon što je usvojen dnevni red i zapisnik sa prethodne sjednice, predsjednik UO gospodin Nermin Buco Kadrić upoznao je prisutne sa rezultatima provedbe zakuljučaka sa prethodne sjednice te izvjestio o tekučim i otvorenim pitanjima.

Obzirom da se u narednih 10 dana odigravaju tri jako važne i moglo bi se reči presudne utakmice, sa analizom prethodnog kola kao i stanjem ekipe, članove upravnog odbora upoznao je sportski direktor Mirza Laletović.

Pored gore navedenih, izvještaje po svojim zaduženjima podnijeli su i Adis Hajlovac, Muhamed Husić te generalni sekretar kluba Melvin Ahmetović. Nakon obavljene diskusije, doneseno je nekoliko odluka i zaključaka od kojih izdvajamo sljedeće:

Cilj postavljen na početku polusezone pred igrače i stručni štab NK Bosna Visoko ostaje nepromjenjen a to je osvajanje titule i plasman u BHT Premijer ligu.

Cijeneći značaj utakmica koje nam predstoje, kao i činjenice da u 10 dana igramo 3 utakmice od kojih 2 na gostujučem terenu, UO NK Bosna Visoko donosi odluku da će do kraja prvenstva biti u stalnom zasjedanju kako bi ekipi osigurao maksimalne uslove do kraja prvenstva.

U proljetnom dijelu prvenstva bilo je očigledno da je sveti dres Bosne i teret osvajanja titule prilično težak za dobar dio naših mladih igrača, te im ovim putem upućujemo riječi podrške i obečavamo da će se njihov trud višestruki isplatiti te da će uprava znati nagraditi ovaj vanserijski uspjeh pred kojim se naš klub nalazi. S tim u vezi pozivamo igrače i stručni štab na krajnju ozbiljnost i maksimalno zalaganje  a zelenom terenu.

Visočkoj javnosti upućujemo poruku da je rad Upravnog odbora NK Bosna u dosadašnjem periodu bio maksimalno transparentan, te da se isti u dosadašnjem radu nije i neće se baviti bilo kakvim nečasnim radnjama van zelenog terena. Svjesni da sami odlučujemo o svojoj sudbini, okrenuti smo svojim utakmicama koje predstoje i jedino što nas zanima jeste pozitivno zalaganje naših igrača i rezultat koji isključivo oni izbore na terenu.

Obzirom da smo od kancelarije NS/FS BiH zaprimili poziv da pristupimo sastanku vezanom za prezentaciju obaveza po licenciranju za klubove koji pretenduju na plasman u BHT Premijer ligu, zadužuju se Melvin Ahmetović, Mirza Laletović i Muhamed Husić da prisustvuju ovom sastanku te da sačine izvještaj upravnom odboru o neophodnim mjerama i radnjama vezanim za ovu tematiku.

Upravni odbor je opredjeljen za poštivanje pozitivnih zakonskih propisa u i ne podržava upotrebu pirotehničkih i drugih nedozvoljenih sredstava. Medjutim s ponosom ističemo zalaganje i doprinos naših navijača za rezultate koje je ekipa ostvarila u toku sezone. Njihovo prisustvo, korektno ponašanje bez bilo kakvih incidenata na skoro svakoj utakmici dalo je dodatni motiv i obavezu nama svima da opravdamo povjerenje i dobrim rezultatima zahvalimo na njihovom trudu i podršci. S tim u vezi upravni odbor donosi odluku da će omogučiti organizovani odlazak na sva preostala gostovanja za navijačku skupinu DEMONI.

 

Predsjednik UO NK Bosna

Nermin Buco Kadrić

 

Scroll to Top