ČETIRI KOLA DO KRAJA, TRI KONKURENTA ZA PL: Ko u Prvoj ligi FBiH ima najlakši raspored

Četiri kola ostala su do kraja sezone u Prvoj ligi FBiH, a još uvijek je neizvjesno ko će od naredne sezone biti u premijerligaškom društvu. Gledajući na tabelu, u najboljem položaju je Bosna iz Visokog, koja je lider prvenstva sa 48 osvojenih bodova. Tim Ive Ištuka do kraja prvenstva isključivo kroji sam svoju sudbinu. Drugi je GOŠk sa 46 osvojenih bodova, dok 44 osvojena boda ima Sloga iz Simin Hana.

Bosna pored toga što kroji sama svoju sudbinu, ima i jako dobar raspored do kraja sezone. Visčki tim će u narednom kolu gostovati Orašju, a potom će biti domaćin Veležu. Potom će Bosna gostovati već prežaljenom Novom Travniku, a u posljednjem kolu na svom će stadionu dočekati Goražde.

GOŠk će u narednom kolu imati teško gostovanje u Kaknju, kod ekipe Rudara. Nakon Kaknja, izabranici Darka Vojvodića dočekat će Budućnost, gostovat će Orašju, a u posljednjem kolu na svom terenu će igrati protiv Veleža.

Kada je u pitanju Sloga, tim iz tuzlanskog predgrađa u narednom će kolu gostovati u Goraždu, a potom će biti domaćin Bratstvu. Nakon utakmice sa Bratstvom, SLoga će gostovati Čapljini, a u posljednjem kolu dočekat će Radnički.

Scroll to Top