Najbolji strijelac Prve lige FBiH, Gavrić; volio bi igrati za Zrinjski

Boris Gavrić (25) sa fenomenalnim nastupima u Novom Travniku je nastavio i u proljetnom dijelu sezone. Hrvatski internacionalac je sa 18 pogodaka ubjedljivo najbolji strijelac Prve lige FBiH i svojim partijama je privukao pažnju nekoliko moćnijih klubova u našoj zemlji i ne treba čuditi ako na ljeto promijeni sredinu.
Tokom razgovora za SportSport.ba istakao je da igrama tima nije zadovoljan, ali vjeruje da će Novi Travnik i naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH.
“Ove sezone Novi Travnik vodi borbu za opstanak i s tim ne mogu biti nimalo zadovoljan. Ne poklapa se to nikako sa mojom formom, ali ja sam uvjeren da imamo kvalitet i da će Novi Travnik i naredne sezone igrati u ovom rangu.
Da je bilo malo sreće mogli smo biti i u sredini tabele, ali šta je, tu je”, kazao je Boris Gavrić na samom početku razgovora za SportSport.ba.
Gavrić priznaje da nije očekivao da će ove sezone biti najbolji strijelac lige. “Moram priznati da sam se pripremao za prvenstvo, ali nisam očekivao da će ići ovako. Jednostavno, u dobroj sam formi, gol me ide i nadam se da ću nastaviti ovako. Obzirom da sam napadač onda se golovi i očekuju od mene, a ja bih bio zadovoljan da do kraja sezone zabijem preko 20 golova.To bi bilo odlično”, ističe naš sagovornik.
Na kraju razgovora istakao je da će uskoro vjerovatno promijeniti klub. “Vjerovatno ću ići dalje, moguće da ću i u Premijer ligi BiH igrati. Od svih klubova najviše bih volio igrati za Zrinjski”, otkrio je Boris Gavrić. Podsjećamo, Gavrić je svoju karijeru započeo u Croatiji Sesvete i prije nego što je došao u Novi Travnik još je nastupao za Zelinu, HAŠK, Karlovac, Vrapče, Vrbovec i austrijski Helfort.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/gavric-volio-bih-igrati-za-zrinjski/191491

Scroll to Top