Jusufbegović: Nisam zadovoljan utakmicom u Kaknju

Fudbaleri Zvijezde iz Gradačca u prošlom kolu Prve lige FBiH uspjeli su osvojiti bod u Kaknju.
Tim sa Banja Ilidže je vrlo odlučan u namjeri da se ekspresno vrati u društvo najboljih, a osvojenim bodom u utakmici protiv Rudara šanse za plasman su ostale iste i zaostatak za vodećim Metallegheom iznosi samo jedan bod.
Trener Nedim Jusufbegović je u razgovoru za SportSport.ba istakao da nije zadovoljan igrom svojih izabranika u Kaknju. “Iskren da budem, nisam zadovoljan utakmicom u Kaknju. Moglo je i moralo biti bolje. U prvom poluvremenu imali smo malo šansi, dok se drugi dio utakmice sastojao od prekida i prekršaja. Malo se igralo i kada se sve sagleda rezultat 0:0 je najrealniji”, kazao nam je Nedim Jusufbegović. Jusufbegović ističe da Zvijezda ne odustaje od borbe za Premijer ligu BiH. “To će biti jako težak zadatak, svaka utakmica do kraja sezone će biti teška.
Međutim, mi smo svjesni šta se od nas očekuje i do kraja sezone ćemo davati maksimum da ostvarimo zacrtani cilj. Ostale ekipe nemaju imperativ kao mi, ali dosta njih će naravno iskoristiti šansu ukoliko im se ukaže. Nije jedini naš konkurent Metalleghe, tu su još Budućnost, Bratstvo…”, dodaje Jusufbegović. Naredno kolo za Zvijezdu donosi utakmicu protiv Jedinstva. “Pozicija na tabeli nikad ne pokazuje stvarno stanje i kvalitet tima, a tako će biti i sa Jedinstvom. Nama je svaki bod bitan, ne očekujemo laganu utakmicu, ali kvalitetniji smo i očekujem da ćemo pobijediti. Samo tri boda dolaze u obzir”, poručio je trener Zvijezde na kraju razgovora za SportSport.ba.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/jusufbegovic-nisam-zadovoljan-utakmicom-u-kaknju/191498

Scroll to Top