Hoće li Buza doživjeti sudbinu Mitrovića i Sadikovića koji su protiv Bosne debitovali porazom? Rudar smijenio Kapu pred duel s Bosnom!!

„Dana 18.04.2016. godine, Upravni odbor FK „Rudar Kakanj“ održao je sastanak sa stučnim štabom Kluba, na kome je postignut dogovor o sporazumnom raskidu saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Kapom Nijazom.

Razlog prekida saradnje ogleda se u činjenici da nisu ispunjene ambicije Kluba sa početka proljetnog dijela polusezone, odnosno nisu ostvarivano zacrtani rezltati na dosadašnjim utakmicama, što znači da postignuto ne može zadovoljiti Upravni odbor, navijače i simpatizere kluba.

Na sastanku je usaglašeno da je doogovrni prekid saradnje sa šefom stručnog štaba, u ovom trenutku najbolje rješenje za Klub, te kako bi na taj način u preostalom dijelu sezone pokušali ostvariti bolji rezultati i poboljšati atmosfera unutar ekipe.

U nastavku sezone ekipu će preuzeti dosadašnji sportski direktor Buza Mirnes, kome će pomoćnik ostati dosadašnji trener Husić Ramiz, sa kojima je dogovorena saradnja do kraja sezone, a o eventualnom daljnjem angažmanu biće razgovarano po završetku sezone.

S poštovanjem, UO FK Rudar Kakanj“

 

Napomena: U posljednja dva kola, ekipe Branitelja i Radničkog promjenile su trenere pred utakmicu s Bosnom i doživjeli ubjedljive poraze.

Scroll to Top