ZVANIČNO: Deni Simeunović novi igrač Fudbalskog kluba Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo ovim putem želi informisati bosankohercegovčku sportsku javnost da je naš klub potpisao dvogodšnji ugovor sa dvadesettrogodišnji krilnim fudbalerom, Denijem Simeunovićem, koji u redove Bordo kluba dolazi iz mostarskog Zrinjskog.

“Presretan sam što ću nastupati za klub kao što je Sarajevo, jedan od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini. Prvi kontakt sam imao sa trenerom, gospodinom Miodragom Ješićem, sa kojim sam imao i u ranijim godinama mogućnost da surađujem, ali evo, sudbina je tako htjela da upravo u Sarajevu imam priliku da surađujem sa Ješićem”, kazao je Simeunović na početku razgovora za zvaničnu klupsku stranicu – www.fksarajevo.ba, nakon potpisa ugovora.

“Igrao sam do sada nekoliko puta protiv Sarajeva. Najbolji utisak na mene su svakako ostavili navijači. Na svakoj utakmici, koju sam igrao na Koševu oni su bili sjajni, priredili su nevjerovatnu atmosferu i bit će lijepo istrčati na travnjak koševskog stadiona i osjetiti njihovu podršku.”, dodao je Simeunović.

“Smatram da će Sarajevo ostvarivati dobre rezultate na proljeće. U svojoj dosadašnjoj karijeri osvojio sam naslov prvaka Bosne i Hercegovine sa Zrinjskim, a u Sarajevo dolazim kako bi napravio svoj doprinos u nadam se, osvajanju duple krune u ovoj sezoni.”, zaključio je naš novi igrač.

Prije dolaska u FK Sarajevo, Simeunović je nastupao za Slogu, Travnik i Zrinjski, a u bosasnkohercegovčakoj ligi upisao je 97 nastupa i postigao 12 golova, a nastupavši za Zrinjski, odigrao je 5 utakmica u kvalifkacijama za evropsku ligu, gdje je uspio postići i 2 gola, te je odigrao i dvije kvalifikacione utakmice Lige Prvaka. Simeunović se najbolje snalazi na ofanzivnim krilnim pozicijama, a krase ga brzina i prodornost, što će sigurno biti od koristi našem prvom timu.

Novom prvotimcu Fudbalskog kluba Sarajevo, Deniju Simeunoviću, želimo puno sreće i uspjeha u dresu Bordo kluba.

Scroll to Top