Š.F. Visport osvajač prvog mjesta na omladinskom turniru u organizaciji NK Bosna Visoko

visoko-visport-turnir-ttttrava

Škola fudbala „Visport“ osvajač je prvog turnira na umjetnoj podlozi u organizaciji NK „Bosna“. Puleni odličnog stratega, trenera Edina Muzaferije, po ko zna koji put su dokazali snagu i uigranost ekipe.

„Visport“ je u subotu otvorio turnir pobjedom od 2:0 protiv vršnjaka iz Ilijaša. Kerim Babić i Adis Kubat osigurali su startne bodove. U drugom kolu Hamza Suša postiže eurogol iz slobodnog udarca, koji je bio dovoljan da padnu i „Zanatlije“. Prvo mjesto u grupi osvojeno je sa tri postignuta gola i netaknutom mrežom.

U finalu, nakon što je tekma završila 0:0, briljantnim se odbranama istakao Emin Muzaferija koji je „skinuo“ tri penala vršnjacima iz NK „Bosna“, tako da je ekipi „Visporta“ pripalo prvo mjesto.

Konačan poredak: 1.ŠF „Visport“, 2.NK „Bosna“, 3. NK Ilijaš, 4. ŠF „Osmica“ 5. NK „Zanatlija“ 6. ŠF „Šampion“ Ilidža.

Najbolji igrač turnira je Damir Dilber (ŠF „Visport“).

Diplome ispred NK „Bosna“ učesnicima su uručili Mensur Džaviti i Avdo Kurdija.

Na kraju još jednog uspješnog vikenda sa novim priznanjima, trener Edin Muzaferija nije  krio zadovoljstvo.

„Bile su to odlične utakmice u kojima smo dokazali svoj kvalitet. Svaki od igrača je zadovoljio na svoj način, ali kao malo bolje od ostalih ističem Damira Dilbera, Ejuba Semića, Haruna Goraliju, Kerima Babića, Enesa Alića i Hamzu Sušu. Njihova forma ne pada ni tokom zimskog perioda.“-pojasni nam je popularni „Žuti“.

Čestitke za odličnu organizaciju turnira pripadaju NK „Bosna“.

 

Scroll to Top