Plakalo najbolji strijelac, a Čiva asistent Druge lige

sampioni-jesen

 

 

 

 

Fudbaleri visočke Bosne iza sebe imaju sjajnu polusezonu – jesenji prvak Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa “Centar”. Uprkos lošoj situaciji u i oko kluba na početku sezone, ostvaren je kvalitetan rezultat, koji se na početko nije dao nagovijestit…

Karahmet odlično vodi Visočake

Razlog uspješne jeseni jeste svakako i sklopljena saradnja sa FK Sarajevo, zahvaljujući kojoj plavo-žuti dres nosi nekoliko posuđenih igrača od strane koševskog premijerligaša, a koji su, među najzaslužnijim za uspješnu polusezonu kluba iz Visokog.
Svakako, tu se izdvaja mladi napadač Alem Plakalo, koji je najbolji strijelac Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa “Centar” . On je postigao 15 golova, te upisao dvije asistencije na svega 12 odigranih utakmica. Dobar golgeterski učinak Plakala ponovo vraća blizu Koševa, ali najrealnije je da će ovaj mladi napadač i proljetni dio sezone igrati u Bosni.

Odličnu polusezonu odigrao je i Adin Čiva. Ovaj veznjak, koji je u protekloj godini boravio i u inostranstvu, postigao je četiri gola, te upisao deset asistencija, što ga čini najboljim asistentom lige. Svakako, vrijedi spomenuti i dobar učinak Čivinih kolega u veznom redu, također, momaka koji su iz Sarajeva došli u redove Bosne. To su Aliji Čulov i Ismar Čomaga. Prvi je postigao jedan gol, uz pet uspješnih asistencija, dok je Čomaga po jednom bio strijelac i asistent.

Defanzivnu liniju visočaka početkom sezone pojačao je i Haris Muharemović, dojučerašnji član U-19 i U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Muharemović je zbog povrede ramena propustio jedan dio sezone, ali u bitnim utakmica, opravdao je epitet pojačanja. Zabilježio je tri asistencije, uz jedan postignut gol…

Također, vrijedi spomenuti i Emira Karahmeta, stručnjaka koji je odlično predvodio mladu i poletnu ekipu Bosne.

U proljetnom dijelu, Visočaci će biti jači za još nekoliko mladih, talentovanih igrača iz redova Sarajeva, a pozitivna dešavanja u klubu, definitivno, vratit će publiku na stadion “Luke”, a gradu donijeti viši rang takmičenja, gdje ovaj klub i pripada.

Hrelje se bori za elitu

Osim pomenutih igrača iz Bosne iz Visokog, FK Sarajevo imao je još jednog mladog igrača, koji je posuđen u niži rang takmičenja bosanskohercegovačkog fudbala. Riječ je o ljevonogom Adnanu Hrelji, igraču koji je standardan i jako dobar na poziciji lijevog bočnog igrača Mladosti iz Doboj Kaknja (Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine), koja je jedan od glavnog kandidata za ulazak u Premijer ligu. Hrelja je odigrao 14 utakmice, zabilježio nekoliko asistencija, a svojim dobrim partijama preporučio se koševskoj struci.

Međutim, poput mladih igrača Sarajeva iz Bosne Visoko, čini se, najrealnija opcija trenutno jeste da i Hrelja proljetni dio polusezone odigra u svom trenutnom klubu

FLEŠ

Svakako vrijedi istači da je saradnja FK Sarajevo sa klubovima iz nižih nivoa takmičenja bosanskohercegovačkog fudbala dobra, iz razloga što je u prošlosti bordo klub upravo iz takvih klubova izvlačio mlade, talentovane igrače, koji su postali standardni prvotimci, a kasnije i reprezentativci.

www.sportavaz.ba 

Riječ urednika nkbosna.ba

Zaista je pozitivna stvar što mnogi BH mediji izvještavaju o pozitivnim kretanjima u našem klubu, objektivno mi to i zaslužujemo, 1 mjesto u ligi, najbolji strijelac lige, najbolji asistent lige, nije mala stvar. Ono što prilično nervira jeste određena doza neobjektivnosti kad su ovakvi tekstovi u pitanju,svaka čast svim momcima koji nose dres Bosne, ali po ovome ispada da drugi igrači ne postoje i nisu vrijedni spomena kao npr Meldin Hodžić i Ahmet Frljak (U17 reprezentativac) koji su neprelazni bedem u odbrani NK Bosna, jesu li nebitni golovi Amara Čabaravdića (6) i Vedada Džafića (4), Harun Strika nije ništa odbranio??? i time doprinio ovom bodovnom saldu?? Postoji li uprava u ovim tekstovima? projekti koje pravimo? finansijska stabilnost koju smo donijeli klubu? Pomočni treneri? Zaista fali objektivnosti

Scroll to Top