Saopštenje za javnost

Povodom špekulacija koje su se pojavile vezano za odustajanje NK Bosna od daljeg takmičenja u KUP-u NS ZDK, Upravni odbor NK Bosna Visoko dosnosi saopštenje za javnost.

Nogometni klub Bosna Visoko je, u danima koji su prethodili odsutajanju od daljeg takmičenja u KUP-u NS ZDK, službenim putem zatražio od NS ZDK mogućnost promjene termina odigravanja polufinalne utakmice KUP-a NS ZDK sa ekipom NK Žepče, koja se trebala odigrati 03.06.2015 godine u Žepču.

Obzirom da je termin odigravanja ove kup utakmice isuviše blizu terminu odigravanja utakmice 30.kola Druge lige Centar protiv NK Usora, koja je za nas od izuzetne važnosti zbog mogučnosti plasmana u viši rang takmičenja, stručni štab je cijenio potrebu da se igrači prvog tima sačuvaju zdravi i odmorni za utakmicu koja slijedi.

Ne želivši potjenjivati KUP takmičenje u organizaciji NS ZDK slanjem juniorske ekipe, Upravni odbor je pokušao ishoditi promjenu termina održavanja ove utakmice.

Obzirom da NS ZDK nije bio u mogućnosti udovoljiti našem zahtjevu zbog unaprijed planiranog rasporeda i zakazanih termina za završnicu kup takmičenja, Upravni odbor NK Bosna Visoko donio je odluku o odustajanju od daljeg takmičenja.

Nogometni klub Bosna Visoko ostaje pri opredjeljenju da sve utakmice takmičarskog karaktera na bilo kojem saveznom nivou, naš klub mora igrati u punom kapacitetu i sa najboljim igračima.

 

Upravni odbor NK Bosna

 

 

Scroll to Top