NK Maribor prva provjera u Antaliji

Fudbaleri Sarajeva odigraće u ponedjeljak prvu prijateljsku utakmicu na zimskim pripremama u Turskoj. Naši igrači odmjerit će snage sa Maribom, aktuelnim prvakom Slovenije. Utakmica će se igrati u Beleku, sa početkom u 19 sati po lokalnom vremenu (18h u BiH).

Protivnik našeg kluba, ekipa Maribora trenutno zauzima drugo mjesto na ligaškoj tabeli u svojoj državi, sa 43 osvojena boda poslije 22 odigrane utakmice, a zanimljivo je da su ovogodišnje učešće u kvalifikacijama za Ligu Prvaka okončali u drugom kolu, kada su izbačeni od narednog protivnika Sarajeva na pripremama u Turskoj, kazastanske Astane. U dosadašnjem toku sezone, u redovima ljubičasto-žutih, naročito se ističe trojac Tavares – Ibrahimi – Mendy, koji su zajedno postigli 30 ligaških golova.

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Miodrag Ješić, najavio je duel sa Mariborom, kazavši da naše fudbalere očekuje kvalitetna provjera.

“Provjere u Antaliji su kvalitetne, igramo protiv ekipa koje su učesnici grupnih faza evropskih takmičenja i mi smo htjeli takve protivnike u ovom trenažnom procesu. Igraćemo utakmice uz rad punom parom na treninzima i bitno je istaći da se mi ne spremamo za pripremne utakmice, već za prvenstvo i zvanične utakmice.”, kazao je Ješić, dodavši:

“Utakmice na pripremama su sastavni dio trenažnog procesa priprema, teže jeste, ali su pripreme i to je cilj. Ne mogu reći da rezultat na pripremnim utakmicama nije bitan, bitan je, ali nije najvažniji, tako da,  priliku ćemo dati svim igračima.”

Spomenimo i to da je Sarajevo u proteklim godinama odigralo nekoliko utakmica protiv Maribora i to u sklopu ljetnih pripremama u sezonama 2012/13, 2013/14, te da će sutrašnja utakmica biti u direktnom prijenosu, kojeg možete gledati klikom na LINK.

Scroll to Top