NK Bosna na održanoj Skupštini usvojila i izmjene vizuelnog identiteta sadašnjeg grba

Na izbornoj Skupštini Nogometnog kluba Bosna koja je održana u utorak, 10. januara 2017. godine, osim što je izabrano novo rukovodstvo kluba jednoglasno je usvojena i izmjena vizuelnog identiteta dosadašnjeg grba NK Bosna.

 


Naime, redizajnirani grb našeg najpoznatijeg visočkog nogometnog kluba navijači su imali priliku vidjeti još ranije, jer se on već neko vrijeme vrtio na internetu kao i samoj službenoj facebook stranici NK Bosna. Reakcije navijača na napravljene izmjene su bile odlične, pa je s toga na jučerašnjoj Skupštini jedna od tački Dnevnog reda bila i prijedlog izmjene vizuelnog identiteta kluba kako bi ovaj novi grb postao i službeno zvanični.


Skupštini se kratko obratio i sam predlagač ovih izmjena Senad Hajlovac, inače član naše redakcije Visoko.co.ba, gdje je prisutnima objasnio šta je to ustvari promijenjeno na sadašnjem grbu i zašto. Hajlovac se u svom obraćanju naročito zahvalio i svome kolegi dipl. ing. Evelinu Jamakoviću koji je skupa s njim uradio tehnički dio samog redizajna.
Najveća izmjena na samom grbu je ustvari nova “stara” lopta. Na grb je ponovno vraćena retro fudbalska lopta kakva je i ranije bila na grbu NK Bosna, a koja bi trebala simbolizovati dugogodišnje postojanje ovog visočkog kluba koji ima dugu i bogatu historiju iza sebe. Obrisi i osnovne boje starog grba su zadržane, s tim da je novi grb kompletno urađen u samo dvije boje, žutoj i ljubičastoj, dok su se na onom ranijem tu nalazile još i crna i bijela boja. S tim u vezi novi grb je dosta jednostavniji za koristiti, naročito prilikom printanja na raznim reklamnim materijalima, dresovima, plakatama, itd.
Iskreno se nadamo da ćemo već naredne sezone ovaj novi grb na dresovima NK Bosna imati priliku gledati na terenima Premijer lige BiH.

www.visoko.co.ba

Scroll to Top