Nastavak radova na stadionu Luke

stolice

Stabilizacijom vremenskih prilika u posljednja dva dana aktuelizirani su radovi na gradskom stadionu Luke, kako oni koji se odnose na dovršetak radova na terenu s umjetnom travom tako i novih projekata na koje se odlučila agilna uprava sa predsjednikom Ihtijarevićem na čelu. Naime na glavnoj tribini stadiona u toku je demontaža starih sjedalica i postavljanje novih izuzetno kvalitetnih i otpornih sjedalica doniranih od strane našeg sugrađanina Enesa Begovića i firme BEKTO Precisa d.o.o. Goražde

stolica example

Nesalomljive sjedalice su u potpunosti dizajnirani i patentirani proizvod od strane domačeg proizvođača Bekto Precisa d.o.o. Goražde.

loza1

Paralelno s izvođenjem radova na tribinama, uprava je odlučila ukolniti tešku metalnu konstrukciju (tzv loža) sa objekta “teretane” a iz razloga oslabljene konstrukcije objekta zbog nepostojanja hidroizolacije betonske ploče na kom je “loža” bila smještena. Radove na uklanjanju konstrukcije izvela je visočka firma Ekosirovina d.o.o..

Prema planu upravnog odbora, nakon uklanjanja “lože”, u planu je izrada hidroizolacije ploče objekta, izrada nove natkrivene “lože”, te u zadnjoj fazi nabavka fitness opreme i stavljanje u pogon teretane, kako za sve igrače NK Bosna tako i za zainteresovane sportske subjekte i pojedince.

loza2

 

Scroll to Top