Nakon što FK Famos nije izborio plasman u Prvu ligu pet klubova ispada iz Druge lige Centar

Prvaci Druge lige Centar u sezoni 2023/2024 ekipa FK Famos nakon doigravanja u playoffu i dvomeča sa ekipom FK Radnički Lukavac nije uspjela da izbori plasman u Prvu ligu FBiH. U prvoj utakmici u Hrasnici bilo je 2:2, dok je danas u revanšu u Lukavcu domaćin bio bolji i slavio sa 3:0.

 

Ovakav razvoj događaja napravio je situaciju da će iz Druge lige Centar ispast čak pet ekipa, obzirom da su FK Liješeva, NK Stup i FK Jahorina – Prača izborili ulaske iz Kantonalnih liga, a u isto vrijeme FK Rudar Kakanj i FK Mladost Doboj su ispali iz Prve lige FBiH.

Podsjećamo, ekipa NK Bosna prije samo pola godine, a prije proljetnog dijela sezone bila je na devetom mjestu i u zoni ispadanja iz lige. Tada je još uvijek pretpostavka bila da će ispasti samo dvije ekipe. U tom trenutku Bosna je bila bez Uprave, trenera, igrača i prepuštena sama sebi. Međutim zahvaljujući ponajviše visočkoj djeci koja su ostala u klubu, novom treneru Mensuru Džavitiju i novom Upravnom odboru izbjegnuta je najveća sramota u istoriji kluba.

NK Bosna je i u ovom trenutku u teškoj situaciji i bez Upravnog odbora, ali u potpuno drugačijim okolnostima gdje ima dovoljno vremena da se stvari poslože kako treba pred narednu sezonu 2024/2025 koja starta krajem mjeseca augusta.

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top