NAJAVA: NK Bosna – FK Mladost Župča

U sklopu 24. kola Druge lige FBiH, skupina Centar, Nogometni klub Bosna domaćin je ekipi FK Mladost iz Župče kod Breze. Utakmica će biti odigrana u subotu, 02.maja, na Gradskom stadionu Luke sa početkom u 17.00 sati.

Ekipa Mladosti nalazi se na 12-oj poziciji drugoligaške ljestvice uz osvojena 24 boda iz 22 utakmice, od čega 6 pobjeda, 9 poraza i 6 remija. U posljednja 4 kola, ekipa Mladosti je osvojila 3 boda  upisavši tri remija i jedan poraz na domaćem terenu od ekipe Stupčanica. U 22 odigrane utakmice, ekipa Mladosti je pogađala protivničku mrežu 17 puta a primili su 23 gola, što govori da igraju dobar fudbal i primaju malo golova po utakmici.

U direktnom duelu sa NK Bosna Visoko, u prvom dijelu sezone pretrpili su poraz na domaćem terenu od 0:1 ( Armin Mujkić iz slobodnog udarca), a nakon te utakmice drastično su kažnjeni od NS ZDK zbog verbalnog napada na glavnog sudiju Admira Begića.

S druge strane, NK Bosna je zadnji poraz ubilježila u prvom dijelu sezone i igra u kontinuitetu 17 utakmica bez poraza, iako je forma Bosne promjenjiva pa su tako u posljednje 4 utakmice zabilježili po dvije pobjede i po dva remija. Na ovoj utakmici trener Karahmet Emir nemože računati na suspendovanog Amara Čabaravdića i povrijeđenog Frljak Ahmeta, dok se u sastav vraća Armin Mujkić i nadamo se oporavljeni Meldin Hodžić.

 

bosna mladost

Press NK Bosna

Scroll to Top