Miodrag Ješić novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo

Danas je u svečanom salonu “Svetozar Vujović” održana press konferencija na kojoj je predstavljen novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo. Naime, Bordo klub i srbijanski stručnjak, Miodrag Ješić, postigli su dogovor, te će pomenuti trener do kraja 2017. godine obnašati dužnost šefa stručnog štaba, a na klupi Sarajeva debitovati će narednog vikenda, kada će naš Klub igrati ligašku utakmicu protiv Viteza na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.

Velikom broju prisutnih medija, na početku press konferencije, obratio se Sportski direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, Abdulah Ibraković.

“Mislim da smo konačno dobili profil trenera koji smo tražili. Trener koji se dokazao sa svojim rezultatima, koji je spreman odricanja i osvajanja titula. Čovjek kojeg smo pratili druži period, uspjeli smo naći zajednički jezik i na našu sreću uspjeli smo ga nagovoriti da raskine ugovor. Njegov ugovor je na 27 mjeseci u kojem je formirana priča u ugovoru koja je vezana za rezultate i sportski uspjeh. Stručni štab činit će dva čovjeka koja su radila sa njim, Lugušić će biti najvjerovatnije trener golmana, a peti član će biti Hurtić. On je “instaliran” jer najbolje poznaje mlade igrače iz naše Akademije. Želim sreću našem šefu stručnog štaba.”, izjavio je Ibraković.

Na početku svog obraćanja, novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Miodrag Ješić, istakao je da su se ambicije Kluba i njegove lične poklopile.

“Hvala što ste došli u ovolikom broju. Hvala na ovako lijepim riječima, moram samo da ponovim i naglasim da zaista neka pisanja nisu istinita. Naše ambicije su se poklopile, došao sam u klub koji je organizovan i u klub koji želi još više da napreduje i zato sam tu sa vama. Prekinuli smo ugovor i uspjeli smo i tu smo sada zajedno. Sarajevo je grad u kojem imam mnogo prijatelja, nisam se javljao nikome jer onda press konferencija ne bi imala smisla. Bitno je da su se poklopile sportske ambicije i to je najbitnije i mislim da Sarajevo može da napreduje i da ima kvalitet. Vjerujem u svoj stručni štab i da ćemo ostvariti dobre rezultate. Želim da ostvarimo danas dobar rezultat i da ostvarimo pobjedu i prolaz dalje u Kupu. Drago mi je što sam među vama.”, rekao je Ješić.

“Svakako da ću voditi protiv Viteza. Bitno mi je da danas Sarajevo napravi odličan rezultat, a o derbiju ćemo komentarisati nakon Viteza. Uvijek se igra jedna po jedna utakmica, najbitnija je ova danas, pa ćemo onda pričati o Vitezu. Upoznaću se sa igračima, reći ću im par riječi i nema smisla da se namećem već danas. Poželjet ću im dobru igru i rezultat i nama će to poslužiti da sagledamo neke stvari. Pratio sam Sarajevo i ranije i upoznat sam sa svim. Pratim ligu uopšteno u okruženju. Vodio sam klubove u Bugarskoj, Srbiji i pratimo sve klubove, naravno da u zadnje vrijeme gledam redovnije. Dosta sam upoznat i zadovoljan kvalitetom igrača.”, dodao je Ješić.

“Znam u kakav klub dolazim i više puta sam bio u Sarajevu. Znam kakav je klub i kakvi su navijači. Pod znak podrazumijevanja stavljam titulu. Morate da osvojite ili jedno ili drugo da bi napravili korak više u Europi. To je presudilo da napustim ekipu koju sam vodio. Moji pomoćnici su Srđan Tekijaški i Bojan Stamaković. Od petka počinje moj rad u FK Sarajevo onako kako ja mislim i pokušat ćemo obradovati svoje navijače u borbi za titulu.”, zaključio je Ješić.

U svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Miodrag Ješić, trenirao je veliki broj klubova, između ostalog i OFK Beograd, Radnički Niš, Partizan, Slaviju i CSKA iz Sofije, Litex Lovetch, Budućnost iz Podgorice, a njegov posljednji Klub bio je Yangon United iz Mijanmara, sa kojim je osvojio naslov prvaka pomute države.

Miodragu Ješiću želimo puno sreće i uspjeha u Fudbalskom klubu Sarajevo.

Scroll to Top