Abdulah Ibraković zaokružio svoju misiju i podnio ostavku na mjesto sportkog direktora FK Sarajevo

Na današnjoj press konferenciji Fudbalskog kluba Sarajevo, Abdulah Ibraković zvanično je saopštio podnošenje svoje nepozive ostavke Upravnom odboru kluba na mjesto Sportskog direktora, koje je obnašao od njegovog imenovanja, 1. septembra 2013. godine.

“Sretan sam i ponosam što mogu nakon ostvarenih rezultata u protekle dvije godine, reći da sam podnio neopozivu ostavku. To sam učinio nakon dogovora sa Ješićem o preuzimanju pozicije Šefa stručnog štaba Kluba. FK Sarajevo je postavio neke nove standarde u Bosni i Hercegovine, a u ove dvije godine sam pokušao ostvariti neke vizije i sportski segment je zaokružen na najbolji način. Imamo odličnog trenera, akademiju vodi Hurtić, koji odlično radi svoj posao, škola fudbala je reorganizirana na čelu sa Emirom Karahmetom. Skauting služba na čelu sa Pašićem aktivno radi sa dvadeset skauta na teritoriji države i postavili su nove norme za akademiju i prvi tim. Sretan sam i zbog SFK 2000 Sarajevo, koje su postale dio našeg kluba i koje su najtrofejniji tim u državi. U tom kontekstu apsolutno je više nepotrebno da vodim te direkcije i trošim vrijeme na to. Svi su kompetentni da donose odluke i moći će da naprave iskorak dalje. Ono čime se želim pohvaliti su titule i igrači koji su dovedeni na najlošije terene i da bi igrali u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, i u FK Sarajevo. Ponosan sam na navijače koji su prošli sa nama sve probleme. Ono što meni slijedi je da se zahvalim saradnicima i medijima, te ljudima koji su bili u svim teškim trenucima. Okrenut ću se svom naučnom radu nakon odmora gledajući Sarajevo. Želim mnogo sreće šefu stručnog štaba i FK Sarajevo, želim da se zahvalim Upravnom odboru i Vincentu Tanu bez kojeg naš uspjeh ne bi bio moguć.”, izjavio je Ibraković.

U protekle dvije godine u kojima je Ibraković rukovodio sportskim segmentom, Fudbalski klub Sarajevo je uspio pretvoriti svoje visoke ambcije u konkretne rezultate. Prvo je u sezoni 2013/14. osvojen Kup Bosne i Hercegovine, ukupno peti u klupskoj historiji, da bi nakon toga kroz učešće u UEFA Europa Ligi kao jedini klub iz naše države stigli do Play off-a ovog takmičenja, te se na taj način predstavili u dobrom svijetlu i na međunarodnoj fudbalskoj sceni. U sezoni koja slijedi 2014/15, u naše vitrine nakon osam godina čekanja vraćen i trofej prvaka Bosne i Hercegpvome, na koji smo posebno ponosni.

Kako bi sezona 2014/15 ostala upamćena kao jedna od najtrofejnijih u našoj klupskoj historiji, pobrinule su se i selekcije naše Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, sa dodatna dva trojefa prvaka države, u konkurenciji pionira i kadeta, te juniori kroz osvojeni omladinski Kup Bosne i Hercegovine. Ukupno osvojena četiri od mogućih šest trofeja u sezoni iza nas, najbolje govore o sportkim dostignućima i uspjesima našeg kluba, na kojima pored Ibrakoviću treba svakako čestitati i svim ostalim saradnicima, zaposlenicima kao i članovima Upravnih organa Kluba.

Prodajom Gojka Cimirota krajem augusta tekuće godine, Fudbalski klub Sarajevo uspješno je realizovao najveći transfer jednog igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine ikada te na taj način postavio nove standardne i vrijednosti kroz koje treba i može da profitira i čitava naša liga te općenito bosanskohercegovački fudbal. Svijesni činjenice da su ljudski faktori u svim sferama života i poslovnog okruženja prolazne kategorije, a da su djela i rezultati vrijednosti koje ostaju zauvjek, ovim putem Fudbalski klub Sarajevo se želi zahvaliti Abdulahu Ibrakoviću na njegovom ličnom doprinosu pri ostvarivanju predhodno navedenih sportskih uspjeha kluba, te na predanom i požrtvovanom radu tokom obavljanja njegovog dvogodišnjeg mandata. Klub poštuje njegovu odluku i želimo mu puno sreće i uspjeha u njegovoj  profesionalnoj karijeri kao i u privatnom životu.


Scroll to Top