Ješić: “U derbiju nema favorita, uradit ćemo sve da dođemo do pobjede”

Uoči 106. gradskog derbija u svečanom salonu „Svetozar Vujović“ održana je press konferencija na kojoj su se novinarima obratili Šef stručnog štaba, Miodrag Ješić, te naši prvotimci Leon Benko i Matej Delač.

“Prije nego što odgovorim na bilo kakvo pitanje, moram razjasniti neke stvari oko izjava i intervjua. Prvi dan smo rekli da nema izjava i intervjua, da bi svi bili u istom položaju. To je moj stav i stav kluba. Nema privilegija, samo nakon press konferencije se mogu uzeti izjave ili intervjui. Sve se mora raditi u dogovoru s portparolom i toga se moramo pridržavati. Kako ja, tako i fudbaleri. Tačno je da je vječiti derbi nešto što je samo po sebi specifična utakmica. Tačno je da svaka utakmica nosi tri boda, ali samo dva puta godišnje se igra vječiti derbi. Tu nema favorita, sve se mora pokazati na terenu. Mi ćemo uraditi sve da dođemo do pobjede kako bi obradovali naše vjerne navijače”, rekao je Miodrag Ješić, te dodao:

“Sigurno da sam upoznat s ekipom Željezničara. Uz toliko tehnike teško se nešto može sakriti. Ipak mi imamo i neke dodatne analize. Ko god da je protivnik uvijek ću imati mnogo informacija i analizirati protivnika. Ipak ja nikada neću opteretiti svoje igrače protivnikom. Mi želimo da se protivnik prilagođava nama, a ne mi njemu. Uvijek ćemo tome težiti. Jednostavno želim da naši igrači pruže maksimum i da se svako prilagođava igračima i igri Sarajeva. Za utakmicu s Vitezom u kombinaciji nije bio Rustemović i to je odmah promjena među 18. Neće biti ni Barića zbog povrede. Tako da je sigurno da će biti promjena u odnosu na tu utakmicu. Nadam se da će se tokom pauze oporaviti i drugi igrači kako bi ih imali na raspolaganju”. 

“Teško je da nas nešto može posebno iznenaditi. Ipak svaki trener ima svoju viziju i svoju igru. Sigurno da svaka promjena donosi nešto novo. Ipak mi nećemo da se fokusiramo na protivnika, nego samo na našu igru. Neka protivnik razmišlja o nama, a ne mi o protivnik. Ja ne volim utakmice bez golova i mi ćemo pokušati dati gol više i tako Sarajevo treba da igra. Naše opredijeljene je da igramo za gol više. Neka protivnik razmišlja o tome kako će se Sarajevo postaviti na terenu za dva dana.”, zaključio je Ješić.

Scroll to Top