Ivo Ištuk za sportske vijesti o klubskim ambicijama i pojačanjima

Bliži se početak nove sezone u okviru Prve lige FBiH, koja zvanično starta narednog vikenda, a većina timova u drugom po rangu takmičenju u Bosni i Hercegovini obavila je pripreme i već sada je de facto spremna za nastupajuću sezonu.

To je bio povod nama iz sportskevijesti.com da kontaktiramo šefa stručnog štaba NK Bosna Visoko, Ivu Ištuka, i porazgovaramo o obavljenim pripremama i ambicijama prošlosezonskog vice-prvaka u okviru Prve lige FBiH u novom, nadolazećem, prevenstvu.

Šef struke Bosne, Ivo Ištuk, korektno je odgovorio na naša pitanja, odnosno, pitanja koja zanimaju naše čitaoce:

Bliži se početak prvenstva u Prvoj ligi FBiH, a Bosna je pod vašim vodstvom obavila pripreme za nadolazeću sezonu. Recite nam kako je protekao period klupskih priprema?

“Mi smo kompletne pripreme obavili u Visokom, bilo je sparno vrijeme, ali to nas nije spriječilo da radimo kvalitetno kako bi što bolje dočekali početak prvenstva.”

Koja je razlika u kvaliteti trenutnog igračkog kadra Bosne u odnosu na prošlu sezonu, te da li imate namjeru nešto mijenjati u samom pristupu igri vašeg tima u odnosu na sezonu iza nas?

“Što se kvaliteta trenutnog igračkog kadra Bosne tiče, mi u novu sezonu ulazimo sa dosta sličnom kvalitetom igračkog kadra kao i prošle sezone. Klub su napustila dva Džafića, a došli su novi napadači. Ono što u samoj igri Bosne imam namjeru promijeniti u odnosu na prošlu sezonu je to da budemo disciplinovaniji u defanzivnim zadacima.”

Kakve su ambicije Bosne u narednoj takmičarskoj sezoni, i ko su po vašem mišljenju najozbiljniji kandidati za plasman u Premijer ligu BiH?

“Početak prvenstva donosi nam nikad jaču Prvu ligu FBiH, pa ako moram izdvojiti koji timovi su uoči početka prvenstva najveći favoriti za ulazak u Premijer ligu, onda su to Sloga Simin Han i Olimpic koji su se od svih timova najviše pojačali. Što se tiče nas, odnsno, Bosne, ja bih bio zadovoljan da budemo u samom vrhu tabele, slično kao prošle sezone, pa ako nam se ukaže prilika, da eventualno izborimo nastup u Premijer ligi.”

Hvala Vam na izdvojenom vremenu za sportskevijesti.com, želimo vam sve najbolje u daljem radu!

“Hvala i vama, također, i vama sve najbolje u vašem radu.” – završio je razgovor za SPORTSKE VIJESTI, šef stručnog štaba NK Bosna Visoko, Ivo Ištuk.

Scroll to Top