Hurtić i Benko složni: Želimo pobjedu protiv Slavije

Fudbalski klub Sarajevo igrati će sutra utakmicu 22. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj naš klub dočekuje Slaviju. Tim povodom danas je održana press konferencija u prostorijama kluba, a medijima se obratio Almir Hurtić, privremeni šef stručnog štaba.

“Prije svega ću poželjeti sreću našoj kadetskoj reprezentaciji pred sutrašnju utakmicu sa Rusijom. Ponosni smo jer kostur tog tima čine naši omladinc iz Akademije FK Sarajevo. Odradili smo danas kvalitetan trening, a atmosfera u ekipi je bolja nego što je bila prethodnih dana. Sutrašnja utakmica je veoma bitna za nas i želimo da je pobijedimo”, kazao je Hurtić.

“Ekipa koja će sutra istrčati na teren je uglavnom ekipa koju sam vodio i u svom prethodnom mandatu. Za dobre i loše rezultate ne možete uzimati jedan razlog, pa ne mislim da je njihov izostanak jedini razlog. Naše prvenstvo pratimo svi koji se bavimo ovim sportom, tako da Slavija ne nosi za nas neke nepoznanice. Nećemo je potcijeniti, ali je jako bitno da izađemo onako kako se mi dogovorimo. Za utakmicu neće konkurisati Almir Bekić, Deni Simeunović i Adnan Kovačević radi povreda. Mi smo u proteklom periodu najviše radili na podizanju atmosfere, a taktičke zamisli ćemo provoditi u narednom periodu ako bude prilike, u ovom trenutku nije bilo moguće mijenjati taktiku u prevelikoj mjeri.”, dodao je Hurtić.

Medijima se obratio i Leon Benko, prvotimac našeg kluba.

“Mislim da je Almir Hurtić ostavio pozitivan trag na ovu ekipu. Svi smo svjesni u kojoj smo situaciji i sutra ćemo sve napraviti da obradujemo naše navijače. Samim tim, svoje bi ambicije vratili na najviši nivo. Atmosfera je u svlačionici dobra, a sa sutrašnjom pobjedom, došla bi na još viši nivo”, kazao je Benko na početku, dodavši:

“Na Koševu je uvijek teško igrati, nekima više a nekima manje, ali pobjeda protiv Slavije nije nešto što bi trebalo biti teško. Ako svi budemo 100% u ovoj utakmici, napravit ćemo pozitivan rezultat. Nisam bio u prvom planu kod Miodraga Ješića, ali ne bih se vraćao na taj period. Nisam želio reagirati na njegove odluke, ponio sam se kao profesionalac i radio na sebi, a svaku šansu koju mi je pružio sam htio odraditi maksimalno radi sebe i ekipe”, rekao je Leon Benko.

“Navijači su dodatni motiv koji me držao zbog svega što se dešavalo da ne bih reagovao na neke stvari. S jedne stvari je to profesionalizam, a s druge strane su oni podrška meni i svima nama. Na meni je da i dalje radim, da ih uveseljavam, dajem svoj maksimum i da osvajamo bodove”, kazao je za kraj Benko.

Sarajevo i Slavija igrati će sutra sa početkom u 17 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, a sve informacije o ulaznicama za pomenuti ligaški susret Bordo kluba potražite klikom na LINK.


Scroll to Top