Faruk Ihtijarević: “Do sada smo napravili dobar posao, ali tu nećemo stati”

Uprava Nogometnog kluba ”Bosna” iz Visokog počela je uređenje stadiona i kompleksa oko stadiona. Na taj način nastoje privući mlade da se bave sportom.

Predsjednik Uprave Faruk Ihtijarević Feni je kazao da su pauzu između dvije polusezone iskoristili za dodatne infrastrukturne radove na stadionu Luke.

Trenutno je u toku renoviranje svlačionica za čiju realizaciju je novac osigurao Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

– Dio od tih sredstava, od 19.500 KM koliko je odobreno, utrošit ćemo na edukaciju i turnir osnovnih škola. Smatramo da ćemo tako privući mlade – naveo je Ihtijarević.

Paralelno s radom na novom izgledu svlačionica u toku je i postavljanje reflektora za što je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta odobreno 5.000KM. Ostatak novca bit će nadomješten iz općinskog budžeta.

– Trenutni sastav Uprave NK Bosna u protekle tri godine osigurao je 1.000.000 KM koji je utrošen za izgradnju pomoćnog terena, za nove stolice, sistem za navodnjavanje, natkrivanje tribine kao i za vraćanje starih dugova u iznosu od oko 200.000KM – istakao je Ihtijarević.

Dodao je da stadion u visočkom naselju Luke raspolaže zavidnim kompleksom koji sadrži teren za košarku, nogomet, rukomet, odbojku.

– Do sada smo napravili dobar posao, ali tu nećemo stati. Djeci moramo napraviti nešto zanimljivo i kvalitetno jer se sve manje bave sportom – zaključio je on.

Pozvao je privredne subjekte koji mogu da pomognu da učestvuju u akciji.

Scroll to Top