Novi radovi na stadionu Luke

Pauzu između dvije polusezone Upravni odbor NK Bosna iskoristio je za dodatne infrastrukturne radove na stadionu Luke. Trenutno su u toku radovi na renoviranju svlačionica za čiju realizaciju je novac obezbjeđen od UNDP-a. Dio sredstava od 19.500KM koliko je odobreno bit će utrošen na edukaciju i turnir osnovnih škola

 

Paralelno sa radom na novom izgledu svlačionica u toku je i postavljanje reflektora za što je iz Federalnog ministarstva odobreno 5.000KM, a ostatak novca potreban za dovršetak radova bit će nadomješten iz općinskog budžeta.

Možda zvuči nevjerovatan podatak da je u protekli tri godine ovaj sastav UO NK Bosna obezbjedio 1.000.000KM koji je utrošen u izgradnju pomoćnog terena, nove stolice, sistem za navodnjavanje, natkrivanje tribine kao i za vraćanje starih dugova u iznosu od cca. 200.000KM.

Kada se imaju ovi egzaktni i transparentni podaci o onome što se dešava na stadionu Luke treba se zapitati koliko u svemu ovome udjela imaju i lokalni dušebrižnici kojima su puna usta Visokog i koji profit ostvaruju u Visokom odnosno političku moć i radna mjesta u javnim preduzećima dobijaju u Visokom.

Scroll to Top