Emir Bijedić i Adnan Jašarspahić podnijeli neopozive ostavke na pozicije u UO NK Bosna

Odmah po završetku prvenstva i nakon posljednje utakmice protiv ekipe FK Baton predsjednik Upravnog odbora NK Bosna Emir Bijedić i potpredsjednik Adnan Jašarspahić podnijeli su neopozive ostavke na svoje funkcije i o istim obavijestili predsjednika Skupštine NK Bosna Gorana Andrijanića. Zvanično u njihovim ostavkama navedeni su isti razlozi.

“Poštovani, iz privatnih razloga ovom prilikom sa današnjim datumom podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika / člana UO NK Bosna Visoko. Molim da provedete sve procedure kako bi se razriješio dužnosti te da pokrenete proces brisanja mene kao ovlaštenog lica iz registra društva i udruženja”

Ono što Bijedić i Jašarspahić nisu napisali u svojim zvaničnim izjavama i razlozima odlaska iz NK Bosna nakon samo pola godine rekli su za Visoko.co.ba.

– Klub smo preuzeli u situaciji kada to niko nije htio. Bez Upravnog odbora, bez igrača, bez dresova, bez trenera, sa dugovima i na devetom mjestu koje je u tom trenutku bilo u zoni ispadanja iz lige. Za kratak period uradili smo mnogo, stabilizovali klub u svakom smislu, vratili naše domaće igrače, dali priliku svima iz visočke škole fudbala, angažovali isključivo visočke trenere od pjetlića do prvog tima i pokazali i dokazali rezultatski da se može računati na visočku djecu. Kroz sve to potrošili smo tri puta manje novca nego u prvom dijelu sezone i uspjeli afirmisati pet mladih igrača koji su postali interesantni na fudbalskom tržištu i za koje su nas kontaktirali klubovi iz Prve i Premijer lige. U jednom trenutku tamo negdje do devetog kola čak smo vratili i publiku na stadion i općenito interesovanje za NK Bosna. Nažalost u potpunosti je izostala podrška privrednih subjekata i sponzora, koji vrlo često ističu priču o svojoj društvenoj odgovornosti u Visokom. Jedini stabilan i redovan izvor finansiranja kluba su bila obećana sredstva iz Gradske uprave. Klub je završio sezonu na petom mjestu daleko od zone ispadanja, moglo je i bolje, ali to je domet ovog igračkog kadra. Svojim angažmanom na neki način ucrtali smo put kojim bi trebali da nastave naši nasljednici kojima od srca želim puno sreće – izjavio je sada već bivši predsjednik kluba Emir Bijedić.

Potpredsjednik kluba bio je puno kraći u svojoj izjavi i najavio opširniji intervju koji će biti urađen kao podcast sa novinarom Nevenom Krajišnikom koji je ovu polusezonu intezivno pratio sva dešavanja u i oko NK Bosna.

– Realno ovo je krajnji domet jednog direktora banke, ministra u Vladi ZDK i jednog novinara kao članova Upravnog odbora NK Bosna. Za nešto više potrebni su drugi ljudi, ali i drugi igrači. Treba biti iskren i reći da Visočane NK Bosna baš i ne zanima previše, kad to kažem mislim i na sponzore i na navijače ali i na igrače. Vrijeme je da konačno padnu maske i da otvoreno pričamo o NK Bosna, a ne guramo stvari pod tepih. U razgovoru ću potpuno otvoreno i vrlo rado bez bilo kakvog ustezanja odgovoriti na sva pitanja koja su se do sada prešućivala, a kojima se trenutno bavi porezna inspekcija. I nije ovo samo stvar NK Bosna, kroz primjer jednog od najznačajnijih identiteta ovog grada mogu se slikovito posmatrati i pojave u svim drugim sferama života u Visokom. U konačnici naša misija je ispunjena, Bosna nije ispala kako su to priželjkivali “navijači”, bahili i dušmani na polusezoni i nije se ispunio san visočkih sitnih duša o tome da na 100 godina fudbala u Visokom NK Bosna ispadne u Kantonalnu ligu što bi bila najveća istorijska bruka i sramota ovog kluba i sporta u Visokom uopše – rekao je Jašarspahić.

O sudbini trećeg člana Upravnog odbora Emira Vrače i o tome kako zakonski i protokolarno se bira novi saziv pred sezonu 2024/2025 koja slijedi već u augustu vjerovatno će javnost uskoro obavijestiti Goran Andrijanić predsjednik najvišeg organa kluba, a to je Skupština.

 

Scroll to Top