“Duel protiv Rudara je za mene prijateljski derbi”

Nogometaši Bosne iz Visokog nakon devet odigranih kola u Prvoj ligi Federacije na četvrtom su mjestu sa 17 osvojenih bodova, samo tri manje u odnosu na lidera Orašje.

Visočaci pružaju veoma dobre partije ove sezone, a prošlo kolo u Lukavcu su savladali Radnički sa 2:1. Već u subotu očekuje ih derbi susret sa Rudarom iz Kaknja, drugoplasiranim timom lige.

“Dosadašnji rezultat i mjesto na tabeli nisu baš za radovati se. Dobro smo otvorili sezonu, ali nam se u zadnjih par utakmica desio pad forme. To možemo popraviti već u slijedećim utakmicama, a već naredno kolo dolazi nam vjerovatno najbolji protivnik da se pokažemo. U Kaknju sam proveo proteklu godinu tako da će to za mene biti pravi prijateljski derbi u kojem mislim da će odlučiti jedan gol.To su uvijek tvrde utakmice, ali mi ulazimo u tu utakmicu razmišljajući samo o pobjedi”, istakao je za SportSport.ba Idriz Džafić, prvotimac Bosne.

Ove sezone odigrao je većinu utakmica, ali za sada se nije upisao u listu strijelaca. Navijači od njega sigurno očekuju puno.

“U Bosnu sam došao iz više razloga, a jedan od glavnih je da sam ja iz Visokog i da sam se faktički vratio u svoj klub. Imao sam mali problema sa povredom pete tako da nisam igrao neka kola. Sada sam se vratio u svoju pravu formu. Istina je i to da ne zabijam golove, ali golovi su takvi i doći će, ne brinem”, uvjeren je Džafić.

Našeg sagovornika smo pitali i koga vidi kao konkurenta u borbi za sami vrh tabele.

“Neke su se stvari posložile u klubu. Uprava kluba dosta radi, samim pogledom na naš igrački kadar mislim da smo mi i više nego favoriti za ulazak u viši rang, ali u BiH ne dolazi samo kvalitet do izražaja. Teško je sada reći ko nam je konkurent u toj borbi, mogu samo reći da smo mi jedni od tih koji će se boriti za taj plasman”, dodao je Džafić na kraju razgovora.

 

 

Scroll to Top