I dogodine Premijer liga: Dilaver i Kovač strijelci u novoj pobjedi Mladosti

m susretu 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Mladost je na domaćem terenu savladala Travnik rezultatom 2:1. Bila je ovo sjajna fudbalska predstava u kojoj su briljirala oba golmana, Nurković i Hadžić.

Na otvaranju susreta u petoj minuti gosti prijete preko Zeca čiji udarac sa deset metara brani Hadžić. Mladost do vodstva dolazi u 30. minuti susreta.

Nakon gužve u šesnaesetrcu lopta dolazi do Dilavera koji u prvom pokušaju pogađa prečku, a odbijenu loptu sa tri metra glavom šalje iza leđa Nurkovića i donosi svom timu vodstvo od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena Jelić je imao sjajnu priliku za goste. Šutirao je sa 20. metara, ali njegov udarac je fenomelano zaustavio Hadžić.

Na otvaranju drugog poluvremena Zec donosi poravnanje Travničanima. Nakon greške Musića lopta dolazi do Zeca koji vara golmana Mladosti i poravnava rezultat.

Mladost je potom preuzela terensku inicijativu i stvorila tri sjajne prilike koje nisu iskoristili Šišić, Milisavljević i Husić čiji udarac krajnjim naporom brani Nurković.

Narednih 15 minuta igre pripalo je gostima koji nisu iskoristili svoje prilike preko Zeca i Zajmovića čiji je udarac sa pet metara sjajno odbranio Hadžić.

Igrala se 86. minuta susreta. Nurković je nakon sjajne akcije Mladosti uspio odbraniti udarce Milisavljevića i Šišića, da bi potom Šišić sjajno uposlio Kovača koji sa šest metara glavom postiže maestralan pogodak i donosi svom timu veliku pobjedu.

Trećom pobjedeom u nizu Mladost se učvrstila na osmoj poziciji Premijer lige sa 39 bodova i u narednom kolu ekipa Ibre Rahimića igra u gostima protiv Sarajeva.

Scroll to Top