Bosna na teškom ispitu u Bihaću

U posljednja dva kola naša ekipa je mimo svih očekivanja osvojila samo 1 od mogučih 6 bodova i time sama sebe dovela u situaciju da svaku narednu utakmicu moramo pobjediti kako bi održali korak sa ekipom Rudara, koja ne krije šampionske ambicije.

Istini za volju, gostovanje u Gabeli smo i prije utakmkce smatrali najtežim u sezoni i nekako smo taj poraz lakše prebolili. Ekipa Goška nije bila bolja ni u jednom segmentu igre, ali su iskoristili rano vodstvo i povukli se na svoju polovinu da brane stečenu prednost. Bosna uvijek teško igra protiv ekipa u defanzivi, tako da unatoč dominaciji u posjedu nismo uspjeli razbiti odbranu domaćina.

Očekivali smo sigurnu pobjedu već naredni vikend na našem stadionu iako nam je dolazio neugodni Travnik, tvrda i gruba ekipa. Prvo poluvrijeme smo odigrali fenomenalno što smo i krunisali vodstvom, dok smo u drugom bili neprepoznatljivi i nakon što je Travnik izjednačio iz penala, nismo uspjeli vratiti se u utakmicu.

Teško je reči šta je uzrok loše igre naše ekipe, loš kvalitet sigurno nije, trener Dedić ima na raspolaganju širok roster kvalitetnih igrača i sasvim sigurno da to nije razlog. Nije isključeno da je ekipa pomalo i umorna zbog igranja 3 jake utakmice u 5 dana i imperativa da prodjemo Rudar u kupu FBiH, no već za narednu utakmicu moramo popravljati stvari.

Već u subotu naši momci su na prvom teškom ispitu, putujemo na megdan posrnulom krajiškom divu, ekipi Jedinstva.

Teško gostovanje u još težim okolnostima za našu ekipu, nakon dva kiksa i prosutih bodova sada se moramo vratiti i psihološki i igrački te pokušati ostvariti pobjedu i vratiti se na pravi kolosijek.

No prema nekom nepisanom pravilu, Bosna je najopasnija kad je najteže pa se nadamo i pozitivnom rezultatu u ovoj utakmici.

Scroll to Top