Bosna savladala Goražde na domaćem terenu.

Igrači Fudbalskog kluba Sarajevo, koji se nalaze na posudbama u drugim klubovima, proteklog vikenda odigrali su nove ligaške utakmice.

Miroljub Kostić, ponovo je na terenu proveo svih 90 minuta, a njegov Novi Pazar remizirao je na domaćem terenu sa Spartakom iz Subotice, odigravši 0:0.

Fudbaleri Travnika savladali su rezultatom 3:1 na domaćem terenu Čelik, a Germain Kouadio je upisao asistenciju za posljednji gol travničana, te učestovao prilikom postizanja druga dva gola. Nemanja Anđušić je sa klupe posmatrao utakmicu, dok Rijad Kobiljar nije bio u zapisniku.

Fudbaleri našeg partnerskog kluba, Nogometnog kluba Bosna iz Visokog, zabilježili su drugu pobjedu u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Ovog puta, žuto-ljubičasti su na svom terenu savladali Goražde, minimalnim rezultatom 1:0. Od prve minute, utakmicu je započeo Klarić, kojeg je u 60. minuti zamijenio Handžić. Naš Amar Burović zbog povrede je propustio utakmicu, a vrijedi spomenuti i to, da su nastupe zabilježili i Kadić, Čulov, Čiva, Čomaga i Tahiri, igrači, koji su trenirali u omladinskim selekcijama Fudbalskog kluba Sarajevo. U narednom kolu, visočka Bosna gostovat će Novom Travniku.


Scroll to Top