Bosna korača ka 1. ligi Federacije BiH

Igrači Fudbalskog kluba Sarajevo, koji se trenutno nalaze na posudbama, proteklog vikenda su zabilježili nastupe, te pomogli svojim klubovima da ostvare željene rezultate na terenu.

Partnerski klub Sarajeva, NK Bosna Visoko, ovog vikenda odigrala je još jednu dobru utakmicu, te su slavili na teškom gostovanju kod zavidovićke Krivaje. Utakmica je završena rezultatom 2:1, a strijelci za Bosnu su bili Čomaga i Plakalo Alem. Osim pomenutih, nastup za Bosnu zabilježili su i Muharemović, Čulov, Čiva, te Muhamed Plakalo.

NK Bosna Visoko i dalje sigurno drži čelnu poziciju Druge lige Federacije BiH “Grupa-Centar” sa 40 bodova, te su pobjedom protiv Krivaje napravili veliki korak ka plasmanu u viši rang.

Veznjak Miroljub Kostić i ovog vikenda je bio jedan od najboljih igrača Novog Pazara, kluba koji je u sklopu 20. kola srbijanske lige na gostujućem terenu savladao Mladost rezultatom 3:1. Kostić je svih 90 minuta proveo na terenu.

Ovog vikenda, bez minutaže je ostao makedonski defanzivac Risto Mitrevski, koji je sa klupe posmatrao poraz Donjeg Srema od Rada. Utakmica je završena rezultatom 3:1.

U sklopu 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, Vitez je na svom terenu poražen od Širokog Brijega, a lijevonogi Andria Petrović je odigrao svih 90 minuta.

Mladi golman Marko Ivkić, sa klupe je gledao pobjedu njegovog Bratstva protiv GOŠK-a. Krajnji ishod utakmice glasio je 2:1 za ekipu iz Gračanice.

U derbiju 17. kola 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine, sastali su se Mladost iz Doboj Kaknja i Rudar iz Kaknja. Mladi igrač FK Sarajevo, Adnan Hrelja, koji nastupa i u ovoj polusezoni za ekipu Mladosti, imao je zapaženu ulogu, te je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Mladosti protiv Rudara. Utakmica je završena pobjedom ekipe iz Doboj Kaknja, rezultatom 1:0.

www.fcsarajevo.ba

Scroll to Top