Adnan Zamer Hodžić, spreman sam za utakmicu, idemo na pobjedu

Nogometaši Bosne će u subotu u okviru 18 kola PL FBiH biti gost vrlo neugodnoj ekipi Slavena iz Živinica koja se bori za opstanak u ligi i koja nakon polovičnog uspjeha u prva dva kola ima imperativ pobjede ukoliko želi ostvariti opstanak.

Prema riječima povratnika u ekipu, nakon duge suspenzije, i jednog od najiskusnijih nogometaša “žute podmornice” Adnana Hodžića, naš tim želi do pozitivnog niza te u Živinice  odlazi potpuno spreman i motovisan.

Popularni “Zamer” iza sebe ima dug period od šest utakmica pauze nakon što je dobio suspenziju polovinom prve polusezone, kada je od strane disciplinskih organa saveza identifikovan kao jedan od vođa pobune protiv sudijskih odluka i organizator spontanog sjedanja na teren na utakmici sa Zvijezdom u Gradačcu, što je slika koja je obišla cijeli svijet.  Ipak, kazna je sada prošlost i na budućnost gleda vrlo pozitivno i optimistično.

“Smatram da sam neopravdano identifikovan kao neko ko je organizovao te nemile scene, sjedanje na teren se desilo spontano i nema govora o bilo kakvoj organizaciji, kažnjen sam vrlo žestoko i možda malo pretjerano ali ispoštovao sam odluke disciplinskog organa i to je sad iza mene.”

“Nije mi baš prijala ovako duga pauza, s druge strane mislim da sam dobro radio i vjerujem da ću se nametnuti šefu za naredne utakmice, te pomoći ekipi da ostvari zacrtane ciljeve u ovoj sezoni.”

Slaven pod vodstvom trenera Bošnjakovića, kojeg svi u Visokom cijenimo i poštujemo, igra čvrsto i odvažno u ovoj  polusezoni, te se sasvim opravdano nada opstanku u Prvoj ligi FBiH. Neugodan protivnik i pretežak teren, možemo li do bodova?

“Teren je loš kao i večina u ovom periodu, to će nam predstavljati problem jer volimo brže igrati, Bosna igra od noge do noge, volimo se nadigravati s protivnikom, šef ne dozvoljava nabijanje i gajimo ofanzivnu igru što se vidi u formacijama u kojim nastupamo kući i na strani.  Slaven je sasvim sigurno kvalitetna ekipa, pobjedili su u prvom kolu direktnog konkurenta za opstanak ekipu Travnika s kojom smo se mi prošlo kolo malo i patili, bit će teško ali nadamo se pobjedi”, rekao je veznjak Bosne.

Visočani dobro poznaju narednog protivnika.

“Slaven nas je umalo pobjedio u Visokom u prošloj polusezoni, trebamo obratiti pažnju na Salihovića koji je jedan od najboljih napadača lige ali i na neke mlađe koji će uz podršku domače publike biti opasnost po naš gol”, kazao je popularni Zamer.

U ekipu se vraća iskusni Enis Sadiković te najvjerovatnije i Edin Murga koji je najavljen kao največe pojačanje Bosne u ovoj polusezoni a koji je odsustvovao radi povrede, koliko to znači za ekipu?

“Bosna je izrazito da tako kažem kolektivni tim u kojem je svaki igrač bitan i svaki igrač doprinosi timu na svoj način. Normalno je da nam je nedostajao igrač kalibra Enisa Sadikovića koji je osvajao titule sa Željom i nastupao u europskim takmičenjima, bitno je to i za samopouzdanje mlađim igračima. Murga je bio povrijeđen i neko vrijeme je  trenirao odvojeno od ekipe. Još uvjek ga nismo vidjeli u prvenstvenim utakmicama, ali ono što je prikazao tokom priprema govori da uprava nije pogriješila njegovim angažovanjem, vanserijski igrač sigurno, ukoliko ga zdravlje posluži bit će nam itekako od pomoći”, smatra dvadesetsedmogodišnji član “žute podmornice” iz kraljevskog grada .

Najozbiljniji kandidat za plasman u Premijer ligu je trenutno Zvijezda Gradačac, no, ostali nisu bez šansi, gdje vidiš Bosnu?

“Zvijezda dobro otvorila polusezonu, jesenji naslov i odličan  start idu im u prilog. Igraju vrlo tvrdo i zatvoreno te primaju malo golova, ali i oni moraju pasti u formi u nekom periodu kao što se sad dešava sa Slogom.  Svaka će naredna utakmica biti derbi za sve nas u gornjem dijelu tabele, ne vjerujem da će sve pobjeđivati i unatoć velikoj bodovnoj razlici između Zvijezde i pratilaca, situacija će se sigurno zakomplikovati. Šansu Bosne vidim na neki način iz drugog plana jer tri vodeče ekipe nam gostuju i niko od njih nemože unaprijed upisati bodove protiv Bosne. Mi igramo svoju igru i ne opterečujemo se rezultatima drugih ekipa niti pričama raznih lobija, evo bilo je priča da čemo pustiti utakmicu Travniku a mi smo to na terenu demantovali, makar nam je žao da jedna takva ekipa ispadne iz lige. Bosna igra korektno i pošteno i tako će sigurno ostati do kraja sezone “, završio je popularni Zamer.

 

NKB Press

Scroll to Top