Adnan Hrelja pred derbi u Gabeli: Najteže gostovanje, možemo do povoljnog rezultata

Prije početka ovogodišnje sezone u Prvoj ligi F BiH, agilna Uprava Bosne iz Visokog je u svoje redove dovela osam pojačanja. Nakon četiri odigrana kola u sezoni, po opštoj ocjeni, nikada neizvjesnojoj u Federalnoj ligi, bivši osvajač Kupa BiH, Bosna iz Visokog je lider na tabeli, sa maksimalnim učinkom, sa osam datih i samo jednim primljenim golom.

Jedno od pojačanja u dresu visočkih Karioka je 23-godišnji Adnan Hrelja, koji je prošao Omladinsku školu FK Sarajeva, a kao junior je prešao u redove mađarskog prvoligaša Pesci MFC, potom se vratio na Koševo, ostvario dječaćke snove, ali su uslijedile povrede.

Nakon oporavka prelazi u Rudar iz Kaknja, potom posudba u Mladost DK. Svojim igrama u prva četiri kola Hrelja je pokazao da pravi pogodoak Uprave Bosne njegovo angažovanje, uz jedan postignut gol, na svim utakmicama je bio među najboljima. U nedjelju u okviru petog kola Prve lige FBiH, u Gabeli se igra derbi kola, između domaćeg GOŠK-a i lidera na tabeli Bosne iz Visokog.

”Svjesni smo da idemo na jedno od najtežih gostovanja u sezoni, ali smo u potpunosti rasterećeni, idemo da se nadigravamo sa ekipom GOŠK-a, uz fer korektno suđenje, siguran da ćemo Gabelu napustiti neporaženi. Želimo da nastavimo ovaj niz, te da iz kola u kolo dokazujemo, da to nije slučajnost, da smo najozbiljiniji kadnidat za prvo mjesto”, riječi su Adnana Hrelje, jednog od najboljih igrača visočke Bosne, pred derbi kola u Gabeli.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba

Scroll to Top