Home / Nekategorisano / Pet kola prije kraja prvenstva RK “Bosna Centrotrans” Visoko ponovo Premijerligaš

Pet kola prije kraja prvenstva RK “Bosna Centrotrans” Visoko ponovo Premijerligaš

Nakon prošlogodišnjeg režiranog ispadanja iz Premijer lige, visočka Bosna se ekspresno vraća! Kao trener “nisam smio ni napisati o 7 naštimanih prošlosezonskih rezultata u posljednja 3 kola o kojima se i danas govori, jer kako neki visočki filozofi kažu: …Samo je trener kriv za neuspjeh… ”

Pa, eto ove godine 17 pobjeda iz 17 utakmica. I moram reći: …” Naši igrači su za to najzaslužniji”.. Uprava je “zatvorila” slavinu, iako je i do tada normalno tekla. I bila je u pravu… Stabilizovat će klub koji će u junu biti na “čistoj nuli” s čime se rijetko ko može pohvaliti! U Visokom postoje neki važniji sportski prioriteti i mi moramo to poštovati, kažu, neki. ! (?).. Igraju (mo) ovu sezonu praktično “džabe” i iako Prva liga nije na nekom nivou za pohvalit, nije lako, jer nikad’ u rukometnom Visokom nije bilo skromnije.

Uprava nam obezbjeđuje u granicama svojih mogućnosti, i to je na sreću, ali, samo ove godine (!) i dovoljno. Istina, prvenstvo će trajati do kraja maja, a Bosni treba u teoriji od 0 do 7 bodova iz preostalih 5 utakmica, od koje su 3 u Visokom i to sa posljednjeplasiranim… I na kraju, u ime svih bivših trenera i radnika: danas 11 Visočana igra u inostranstvu i još njih 6 u drugim bosnaskohrcegovačkim klubovima (opet brojka 17)…Pitamo se: zašto baš toliko!?

Da se ovo dešava u nekoj drugoj sredini, klub bi se ugasio… Ipak, i ovakvim uslovima Bosna “liče na nešto”, pogotovo ako se zna da tu nema ni jedan stranac…U posljednjih 10 godina 16 igrača je diplomiralo i magistriralo i samo se jedan (!) zaposlio u Visokom, i to svojim snagama…Klub ima perpspektivu uz vraćanje igrača, ali bojim se da će grad izgubiti i ovu “željezničku stanicu ” (i ona prava godinama jedva na nešto liči)…