Zlatna jesen visočke Bosne, Ibrahim Hrvat poručuje: Protiv Veleža smo trebali slaviti i ubjedljivije

Fudbaleri Bosne iz Visokog u okviru 13. kola Prve lige FBiH, kao lideri na prvoligaškoj tabeli, imali su teško gostovanje kod bivšeg premijerligaša Veleža u Vrapčićima. Rođeni su bili osokoljeni prvom gostujućom pobjedom u ovom prvenstvu na Koševu, protiv Bosna Seme, očekivali su pobjedu, ali to nisu dozvolili fudbaleri visoške Bosne koji su novom gostujućom pobjedom potvrdili lidersku poziciju. Domaći su prvi došli u rezultatsku prednost, ali nakon toga…

Jedan od najistaknutijih u redovima Bosne, kao i na većini utakmica, u zlatnoj jeseni Bosne bio je desni bočni, Ibrahim Hrvat koji nam je poslije velike pobjede protiv Veleža, rekao:

“Ostvarili smo veoma važnu pobjedu, koja nas je još više približila našem cilju. Ekipa Veleža je u ranoj fazi utakmice došla do prednosti, ali poslije primljenog gola, smo našom odličnom igrom došli do preokreta i razlika u kvalitetu je bila očigledana. Mislim da smo trebali slaviti ubjedljivu pobjedu, ali nismo uspjeli u drugom poluvremenu iskoristiti nekoiliko odličnih prilika. Zahvaljujem se našim vjernim navijačima koji su nam pružili podršku svih 90 minuta i nadam se da ćemo u subotu zajedno proslaviti domaću novu pobjedu protiv Novog Tavnika”.

 

(I.Nimanović/Sportske.ba)

Scroll to Top