Želimo Bosnu vratiti u Premijer ligu BiH

ŽELIMO VRATITI BOSNU U PREMIJER LIGU

Član UO NK Bosna Visoko Nermin Kadrić je najavio izgradnju istočne tribine stadiona Luke, te da će učiniti sve da se ovaj klub nakon 14 godina vrati u elitni rang.

U jesenjem prvaku Prve lige Federacije BiH u fudbalu NK Bosna Visoko ne sjede skrštenih ruku u toku zimske pauze. U Visokom su se maksimalno posvetili pripremama za drugi dio sezone, kada će se žuto-ljubičasti s Travnikom i Orašjem boriti za prvo mjesto i ulazak u BHT Premijer ligu.

Iako na početku sezone nisu očekivali da bi Bosna mogla biti u samom vrhu, Visočani su u prvom dijelu sezone upisali četiri poraza, dva remija i devet pobjeda. Svaki od četiri poraza bio je minimalnim rezultatom (0:1).

– Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim. Bosna je odigrala vrlo dobru polusezonu, a mali broj primljenih golova govori da imamo veoma kvalitetnu zadnju liniju, govori nam Nermin Kadrić, član UO Bosne.

On ističe da će u ovom klubu učiniti sve što je potrebno da se Bosna nakon 14 godina vrati u elitni rang.

– Sa nekoliko pojačanja uz postojeći kadar mislim da ostajemo prvi favoriti. Mi već radimo na dogovoru s novim igračima i vjerujem da će to biti prava pojačanja. Sigurno je da nećemo mijenjati stručni štab, jer odlično radi svoj posao, kaže Kadrić, koji je najavio i izgradnju istočne tribine stadiona Luke.

– Da bismo igrali Premijer ligu, moramo ispuniti uslove FIFA i UEFA. Postoji plan i mi čekamo da počnemo s radom na toj tribini, koja bi imala oko 1.000 sjedećih mjesta. Sve ćemo to raditi uz podršku lokalnih vlasti, riječi su Kadrića.

Inače, 10. januara 2017. održat će se Skupština NK Bosna, na kojoj će biti osvježen UO i kada će klub dobiti novog predsjednika.

(J. Tajić/Oslobođenje)

Scroll to Top