Zbog nekorektnosti domaćina, DEMONI sa zakašnjenjem ušli na stadion


Komšijski derbi između vjekovnih rivala Rudara i Bosne privukao je veliki broj nogometnih sladokusaca danas u Kakanj.

Odavno se ne pamti bolja posjeta na stadionu Pod Vardom, pored mnogobrojnih navijača Rudara, danas je ovo sportsko zdanje pohodilo i nekih 700-800 navijača Bosne od čega oko 350 najvjernijih vatrenih Demona, koji su na ovu utakmicu doputovali organizovano.

Već na samom startu domaćin se pobrinuo da podigne tenzije među navijačima iz Visokog jer su navijači Bosne od strane zaštitarske agencije spriječeni da uđu na pripadajuču tribinu uz obrazloženje da je izvjesni Begovac iz uprave Rudara naredio da gosti mogu započeti ulazak tek nakon što se odigra prvih 15 minuta utakmice te da isti imaju napustiti tribinu nakon 75 minute a što je nečuveno u svijetu nogometa i mino svih pravila i odredbi.

Po davanju ovog saopštenja, naši navijači su otvoreno negodovali i ubacivali predmete unutar stadiona, te su nakon naredbe od strane policije zaštitari dozvolili ulazak na tribinu. Sam ulazak je trajao jako dugo i naš posljednji navijač je ušao tek nekad oko poluvremena.

O lošoj organizaciji, kamenom polomljenoj vilici našem navijaču, životinjskim iznutricama, prislilnom pražnjenju tribine, kamenovanju autobusa ne želimo posebno pisati, sve je već vidjeno. Ovo je hvala svima nama što smo dopustili u Visokom da navijači Rudara ostanu do kraja i što se nismo nasilnički ponašali prema njima, no svako ima svoj obraz.

Nečemo ovim putem upučivati nikave osvetničke poruke, jer mi se svakakk više u međusobnoj utakmkci nečemo više sretati još jako jako dugo.

Mi smo svoj stav o svemu ovome i javno iskazali podizanjem transparenta sa porukom domaćinu.

 

 

Naslovna fotografija:

Mirsad King Mujagić

Scroll to Top