“Vjerujem da će Čelik pobijediti Željezničar”

FK Sarajevo od nove titule šampiona Bosne i Hercegovine dijeli još svega 90 minuta. Utakmica 30. kola BH Telecom Premijer ige protiv Slobode je biti ili ne biti za izabranike Dženana Uščuplića.

“Spremni smo 120%, kako psihički i mentalno, tako i igrački. Bićemo bez Duljevića, Purića i Alispahića i izuzetno mi ježao što neće biti s nama u sastavu. Ekipa je spremna i to je ono najvažnije”, rekao je Uščuplić.

Što se tiče sastava za sutrašnju utakmice protiv Slobode, Uščuplić kaže;

“Hoće li biti promjena u sastavu to ćemo znati nakon današnjeg treninga. Znamo da će utakmica biti tvrda i neizvjesna i takvu realno i očekujemo. Koliko ja znam ekipa Slobode je ove polusezone izgubila samo od Širokog i Zrinjskog, a mala prednost njihova je što dolaze rasterećeni”.

“Ono što nisam napravio kao igrač, dijeli me kao trenera od ostvarenja sna. Izuzetna čast i zadovoljstvo je biti u trener. Mislim da je Sarajevo u proteklom periodu trebalo osvojiti makar još jednu titulu od te posljednje iz 2007. godine. Ja duboko vjerujem da će Čelik pobijediti ekipu koja se zove Željezničar”, rekao je Uščuplić na kraju.

sportsport.ba

Scroll to Top