Visočki žuto-ljubičasti na teškom ispitu u Gabeli

Ostalo je nešto više od 24 sata do početka još jednog izuzetno teškog ispita za izabranike Faruka Dedića, nogometaše visočke Bosne. U okviru 5 kola Prve lige FBiH, naša ekipa gostuje izuzetno neugodnoj ekipi Goška iz Gabele s kojom u prošloj sezoni imamo vrlo negativan skor od dva poraza.

Istini za volju, ekipa Goška je u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarila polovičan uspjeh, u četiri utakmice zabilježili su dva gostujuča poraza i dvije pobjede na domačem terenu u kojima su postigli 6 pogodaka a isti broj i primili.Nakon četiri odigrana kola ekipa Goška zauzima 8 mjesto na prvoligaškoj ljestvici uz 6 osvojenih bodova. Neugodan poraz u prethodnom kolu na gostovanju ekipi Bosna Sema, gdje su nakon vodstva od 2:0 u samo 10 min primili 3 gola i ispustili pobjedu, svakako je motiv više da se iskupe pred svojim navijačima u okršaju s visočkim kariokama.

Nasuprot Goška, žuto-ljubičasti iz kraljevskog grada Visoko, imaju maximalan učinak od 4 pobjede u 4 utakmice sa gol razlikom 8:1 i od starta prvenstva ne ispuštaju prvo mjesto na tabeli gdjje su skupili ukupno 12 bodova.

U ovoj utakmici trener Dedić neče moči računati na povrijeđenog kapitena Bekan Amira, čije će mjesto među stativama vjerovatno zauzeti mladi Nino Abadžija koji je ovog ljeta pristigao iz ekipe Rudar Breza, dakako u konkurenciji za prvih 18 ponovno će se nači i najmlađi golma lige, talentovani Emin Muzaferija.

Pored izostanka Amira Bekana, ovu utakmicu će zbog povrede propustiti i brzonogi napadač Fahrudin Kovač koji je od starta prvenstva nezaobilazan u prvih 11 trenera Dedića koji će zbog ovih izostanaka vjerovatno biti prisiljen i na određene rokade u formacijskom smislu. Dobra vijest je i to da ostatak ekipe trenira u odličnom raspoloženju te da su se u konkurenciju, nakon povrede, potpuno vratili Idriz Džafić i Ismar Čomaga.

Očekujemo da će utakmici u Gabeli prisustvovati i veliki broj navijača, a za ovu priliku navijačka skupina Demoni Visoko je organizovala autobus za odlazak na utakmicu. “Demoni pozivaju sve iskrene navijače da dođu ispred stadiona Luke u nedjelju do 11.00 sati. Polazak je planiran oko 11.30 sati. Svi koji odluče putovati su dužni poderati grla i dlanove. Od igrača tražimo da ostave srce na terenu kao i do sada, a mi vam obećavamo podršku svih 90 minuta.”

Utakmica NK Gošk – NK Bosna, igra se u nedelju 04.09.2016  u Gabeli sa početkom u 16:30 h.

Ovu utakmicu u direktnom prijenosu možete gledati i na City TV, ali i putem textualnog prenosa na visoko.co.ba

 

NKB Press

Scroll to Top