Visočke ‘karioke’ u trci za jesenji naslov: Hrvat priželjkuje pobjedu

U subotu (5. novembar) na stadionu Luke u Visokom, u okviru četrnaestog kola prvenstva Prve nogometne lige Federacije BiH, vodeća momčad na tabeli ekipa Bosne, ugostiće posljednjeplasiranu ekipu na tablici, ekipu Novog Travnika.

Nakon dobre igre i zasluženog trijumfa u prošlom kolu protiv ekipe Veleža (2:1) u Mostaru, atmosfera u taboru visočkih „karioka“ je na posebnom, gotovo euforičnom nivou. Šef stručnog štaba Faruk Dedić pokušava spustiti loptu, smiriti uzavrele strasti sjajnih visočkih nogometaša jer slijede još dva nova iskušenja i dokazivanja.

Svaki igrač koji je u kombinaciji za osamnaest fudbalera koji će istrčati u subotu na stadion Luke, a koji će biti u igri za početnih jedanaest, marljivo trenira i pokušava se svojom borbenošću i htijenjem nametnuti stručnom štabu. Njihov jedini cilj je da u subotu pred svojim vjernim navijačima odigraju najbolje što mogu i znaju, prikažu još jednu briljantnu igru i upišu novu pobjedu i bodovni saldo uvećaju za tri nova boda.

Ono što raduje sve navijače Bosne je činjenica da nema povrijeđenih, a ni bolesnih igrača u timu, te da svi koji su u igri za meč protiv Novog Travnika s velikim nestrpljenjem čekaju subotu i početak meča i da u meču za „dušu i sjećanje“ još jednom pokažu s koliko ljubavi i žara nose dres visočke svetinje, institucije koja živi decenijama.

U Visokom je nogomet opet hit, na svakom ćošku, parku, pijaci, kafiću samo se priča o Bosni, a navijači, popularni „Demoni“ najavljuju dolazak u velikom broju u subotu i pripremaju spektakl na tribinama.

O atmosferi u svlačionici, očekivanjima u ovom meču, poruci navijačima sjajni, britki Ibrahim Hrvat, igrač čije lopte imaju oči, ali i „naočale“ za svaki slučaj, kaže:

”Bez obzira što su nas mnogi već proglasili pobjednicima u ovom susretu, mi u timu tako ne razmišljamo. Znamo da trenutni plasman na tablici naših gostiju nije pravi odraz kvaliteta te ekipe, koja ipak ima par dobrih igrača i koja može svakoga iznenaditi. Cijenimo i respektujemo naše protivnike, ali mi smo svjesni kvaliteta sa kojim raspolaže ova ekipa Bosne, da smo tim koji ima znanje, htijenje i volju za pobjedom i siguran sam da ćemo svi bez obzira ko istrči u prvih jedanaest, pružiti svoj maksimum znanja i borbenosti. Želimo da prikažemo dobru igru i trijumfujemo, a ta pobjeda nas ostavlja na liderskoj poziciji i u trci za naslov jesenjeg prvaka. Ubijeđen sam da će moji saigrači od prvog minuta krenuti silovito prema protivničkoj mreži i da će Kovać, Džafić, Čabaravdić, Čehajić, Papaz, Čiva, Hrelja i ostali demonstrirati vrhunac kvaliteta, talenta, borbenosti i uz veliku podršku vjernih navijača zabilježiti novi trijumf”, kazao je Hrvat za Sportske.ba.

(Rešad Mamela/Sportske.ba)

Scroll to Top