Visočke “karioke” u Mostaru, Dedić jasan: Želimo u Premijer ligu

Poslije uvodnih,bazičnih priprema,koje su odrađene u Visokom, a gdje je prioritet bio na fizičkoj spremi nogometaša,poboljšanju skočnosti,izdržljivosti… i odigrana dva test meča,protiv Čelika(5:0) i Slavije(1:1) ekipa visočke Bosne od juče se nalazi na pripremama u Mostaru. Ekspedicija lidera na tablici Prve nogometne lige Federacije BiH boravit će 10 dana gdje će biti obavljena druga faza priprema za nastavak proljetnog dijela prvenstva,a ekipa je smještena u hotelu Hercegovina.

Atmosfera u timu je sjajna, igrači su puni optimizma, samopuzdanja, i čini se da jedva čekaju početak prvenstva. Agilna uprava kluba na čelu sa predsjednikom Nerminom Kadrićem učinila je sve da igračima ne fali ništa. Obezbjeđena je nova oprema, podijeljena i novčana akontacija i već sada se može reći u ekipi visočkih „karioka“ pušu premijerligaški vjetrovi.

Šef stručnog štaba Faruk Dedić o proteklom pripremnom periodu,planovima u Mostaru,ciljevima u prvenstvu,igračkom kadru rekao nam je sljedeće:

„U prvoj fazi priprema vidjeli smo s kakvim potencijalom raspolažemo,bilo je tu dosta igrača na probi,neki su zadovoljili,nekima smo se zahvalili na želji da ponesu dres Bosne i nakon dva test meča znatno sam skratio igrački kadar.U Mostar sam poveo 24 prvotimca i tri najtalentovanija juniora,a u Mostaru ćemo koristiti za treninge terene naših prijatelja FK Velež, a tokom ovog ciklusa priprema planiramo odigrati tri meča i to sa Veležom i Premijer ligaškom ekipom Metaleghe BSI iz Jajca, a ime trećeg rivala bit će poznato za par dana. U ovim susretima svi igrači dobit će priliku da se iskažu, potvrde svoj kvalitet i želju da ponesu dres visočke „svetinje“.Jasno i glasno sam rekao-igrače samo najbolji,najspremniji,oni koji su spremni „poginuti“ na travnjaku za grb kluba, jer samo takvim pristupom svakog igrača i u svakom meču, možemo svi zajedno ispuniti naš jedini cilj a on je plasman u Premijer ligu BiH.“

Rešad Mamela / sportske.ba

Scroll to Top