Turnir pretpionirskih prvaka k/ž saveza 07/08.06.2016. godine

U cilju afirmacije omladinskog nogometa i mladih nogometaša, Nogometni savez Federacije BiH organizira šesti po redu Turnir za prvake pretpionirskih takmičenja kantonalnih/županijskih saveza pod nazivom „Igrajmo za fair-play“.

Turnir će se odigrati kao dvodnevno takmičenje, a pravo nastupa imaju igrači rođeni 01.01.2003. godine i mlađi, ali ne mlađi od 2005. godine.

Finalni turnir prvaka svih kantonalnih/županijskih saveza u pretpionirskoj konkurenciji odigrat će se u Sarajevu  07. i 08.06.2016. godine na terenima sa umjetnom travom SRC „Koševo“.

Turnir pretpionirskih prvaka kantonalnih/županijskih nogometnih saveza ove godine nosi naziv Igrajmo za Fair-play, koji za cilj ima afirmaciju i popularizaciju omladinskog nogometa u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini, te jačanje omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, kao i naglašavanje fair-playa kao jednog od najbitnjih segmenata u sportu.

Kao prvaci kantonalnih/županijskih nogometnih liga na turniru trebaju učestvovati predstavnici sljedećih kantona/županija:

–       NS Posavske županije- Orašje

–       FS Bosansko-podrinjskog kantona

–       ŽNS Hercegbosanskog

–       NS Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije

–       FS Kantona Sarajevo

–       NS Srednjobosanskog kantona/Kantona središnja Bosna

–       NS Tuzlanskog kantona

–       NS Unsko sanskog kantona

–       ŽNS Zapadnohercegovačkog

–       NS Zeničko-dobojskog kantona

 

Turnir pretpionirskih prvaka k/ž saveza “Igrajmo za fair-play” će biti šesti po redu u organizaciji Nogometnog saveza Federacije, a prethodni pobjednici Turnira su bili:

– FK “Velež” Mostar – 2011. godine

– NK “Tempo Sport” Zenica – 2012. godine

– NK “Napredak” Matići – 2013. godine

– NK “Tempo Sport” Zenica – 2014. godine

– FK “Željezničar” Sarajevo – 2015. godine

Scroll to Top