FK Sarajevo, u saradnji sa partnerskim klubom, NK Bosna – Visoko, organizuje trening kamp u trajanju od 28. februara do 1. marta 2015. godine.

Fudbalski klub Sarajevo, u saradnji sa partnerskim klubom, Nogometnim klubom Bosna – Visoko, organizuje trening kamp u trajanju od 28. februara do 1. marta 2015. godine.

 

Kamp je selektivne prirode, a pozive su dobili dječaci koji su u prethodnom periodu skautirani, te kontaktirani, kako bi na trening kampu u Visokom imali mogućnost da pokažu svoje znanje i vještine i u budućnosti postanu dio prve profesionalne Akademije na tlu Bosne i Hercegovine, Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

 

“Akademija Fudbalskog klub Sarajevo organizuje prvi trening kamp ove vrste, u Visokom, na terenima našeg partnerskog kluba, NK Bosna Visoko.U prethodnom periodu formirana je skauting služba, koja već radi otprilike dva mjeseca i kroz njihov rad selektirani su polaznici nadolazećeg trening kampa.”, kazao je Šef Akademije FK Sarajevo, Almir Hurtić, dodavši:

 

“Kroz ovaj dvodnevni kamp želimo imati još bolji uvid u kvalitet dječaka, koje smo pratili u prošlim sedmicama. U konačnici, cilj je da pojačamo kvalitet i konkurenciju u najmlađim selekcijama Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.”

 

Učešće na kampu uzet će dječaci rođeni 2002. i 2003. godine, a Nogometni klub Bosna Visoko, kao domaćin, omogućit će mladim igračima terene za treniranje i odigravanje utakmica, te kvalitetne obroke u prethodno naznačenom dvodnevnom periodu.

Press FK Sarajevo

Press NK Bosna

Pres

Scroll to Top