Spursice četvrte na turniru u Zenici

bhspurs

U Zenici je odigran 8 međunarodni turnir u organjzaciji ŽNK Čelik Zenica. Učešće je uzela i ekipa iz Visokog `Spurs`. Spursice su učestvovale u kategoriji kadetkinja 1998 godišta i mlađe, te od 16 ekipa zauzele odlično 4.mjesto. U grupi su Spursice pobjedile ŽNK Rosa Brandis Travnik 2:0 (Hromo, Kubat), zatim Iskru Bugojno 1:0 (Hromo) ,te remi protiv ekipe ŽNK Orahovica 0:0. Poražene su u polufinalu od osvajača turnira Novi Grad Sarajevo 7:0.

“Ovo je naš peti turnir i do sad imamo jedno prvo mjesto, dva druga, treće i četvrto. Izuzetno sam zadovoljan odnosom i prikazanim igrama od djevojčica i nadam se da ćemo nastaviti ovim tempom jer već idućeg vikenda igramo protiv ekipe Bisera na Novogodišnjem turniru u Visokom, a 17 januara učestvujemo na međunarodnom turniru u Zagrebu u organizaciji ŽNK Agram Zagreb” -izjavio je za Visoko.co.ba trener ekipe Tarik Agić.

Treba naglasiti da su se na ovom turniru posebno istakle Nizama Bešić i Amina Brodlić te da je turnir u seniorskoj konkurenciji osvojila ekipa Ekonomist iz Crne Gore.

 

www.visoko.co.ba

Scroll to Top