Skandal na pomolu: Igrači Mettaleghea tražili od Gračanlija da im puste utakmicu

Pred utakmicu protiv Mettaleghea, NK Bratstvo Gračanica oglasio se putem svoje zvanične facebook stranice, a sopštenje vam prenosimo u cijelosti.
“U subotu su na rasporedu utakmice 26. kola Prve lige FBiH, a derbi kola u Gračanici igraju domaće Bratstvo i trenutno drugoplasirana ekipa Mettaleghea.

U prvoj utakmici odigranoj između ove dvije ekipe u Jajcu desile su se jako ružne scene. Podsjećamo tada je po završetku utakmice nokautiran prvi čovjek NK Bratstvo od strane pomoćnog trenera Mettaleghea Ivana Jurinovića. Nakon utakmice iz NK Bratstvo su poručili da su za incident krivi trener Mettaleghea, Nermin Bašić te glavni sudac Kenan Bajraktarević, koji je svojim tendecioznim suđenjem poklonio pobjedu domaćinu.

Naime glavni problem pred ovaj derbi jeste što je NSFBiH uprkos incidentu u Jajcu i na ovu utakmicu odlučio delegirati pomenutog sudiju Bajraktrevića. Ono što nakon prve utakmice nije izašlo u javnost, jeste to da je Bajraktarević nakon utakmice prijavio kapitena NK Bratstvo, Edina Šušu kao i njegovog partnera u odbrani Nermina Kadića. Ova dva igrača sljedeći petak su obavezni otići u Jajce i dati izjavu povodom događaja.

Da stvar bude gora, od dobro obavještenih izvora iz gračaničkog tima saznalo se da je bivši igrač Bratstva koji trenutno nastupa za tim iz Jajca slao poruke igračima Bratstva da im puste utakmicu te da će sve platiti aktuelni trener Mettaleghea. Kako nam je rečeno igrači Bratstva su spremni sve poruke objaviti u medijima nakon utakmice koja se igra u subotu”, navodi se u saopštenju.

Scroll to Top