SFK 2000 Sarajevo 3:0 ŽFK Banja Luka

U sklopu 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, aktuelne šampionke, igračice SFK 2000 Sarajevo, savladale su ŽFK Banja Luka, u derbi susretu jesenjeg dijela prvenstva. Utakmica, koja se igrala na stadionu Otoka, završena je ubjedljivom pobjedom igračica u bordo-bijeloj opremi, rezultatom 3:0

Prvi gol na utakmici postignut je u petoj minuti, kada je Armisa Kuč dovela svoju ekipu u vodstvo. Samo nekoliko minuta poslije, ista igračica je nepropisno oborena u šesnaestercu, te je dosuđen jedanaesterac. Njega je izvela Jasna Đoković, koja je pogodila samo stativu.

Melisa Hasanbegović postigla je drugi gol na utakmici, nakon što se najbolje snašla poslije jednog kornera. Konačni rezultat postavila je Armisa Kuč, u 67. minuti utakmice.

Vrijedi istaći da se utakmica odigrala po izuzetno toplom i sparnom vremenu, te da je temperatura vazduha u toku utakmice iznosila i preko 35 stepeni, što je dodatno otežalo samu igru.


SFK 2000 Sarajevo 3:0 ŽFK Banja Luka

SFK 2000 Sarajevo: E. Hasanbegović, Jašarević, M. Hasanbegović (od 72. Numanović), Piskić (od 72. Džemidžić), Đoković, Am. Spahić, Kuč, Al. Spahić, Medić, Kamerić (od 58. Kapetanović), Čop. Trener: Samira Hurem.

Scroll to Top