Partneri: Vazduh trepti, kao da nebo gori, na Koševu se sprema bordo oluja

FK Sarajevo-2

 

Vazduh trepti, kao da nebo gori. Sprema se oluja, ali ne samo u kultnom filmu Hajrudina Šibe Krvavca “Valter brani Sarajevo” nego i večeras (20.45 sati) na Koševu, gdje će bordo tim igrati prvu utakmicu plej-ofa Evropske lige protiv Borusije Menhengladbah. 

Šeher je na nogama, jučer ujutro rasprodate su ulaznice za istočnu tribinu Koševa, nešto kasnije nije bilo ni karti za sjever, ostao je još samo zapad na raspolaganju (jug je rezerviran za Nijemce) tako da će Sarajevo imati ogromnu podršku navijača, njih sigurno više od 20.000. 

Sportski praznik

A u ekipi mir i neka obećavajuća samouvjerenost trenera Dženana Uščuplića. Bordo klub je u Norveškoj protiv Haugesunda i u Grčkoj s Atromitosom odbranio čast bh. fudbala, večeras su sebi, ali i svima nama, poklonili sportski praznik.

– Svi igrači koju su na raspolaganju, jedva čekaju da istrče na teren. Ulaskom u plej-of već smo ostvarili naš sportski cilj – izjavio je Uščuplić na jučerašnjoj pres-konferenciji u Titovoj 38b.

Mladi stručnjak svjestan je snage protivnika koji stiže iz zemlje aktuelnog svjetskog prvaka.

– Moramo biti toliko dobri da sve šanse koje nam se ukažu iskoristimo na najbolji mogući način. Ne možemo očekivati da ih bude mnogo, jer je razlika u kvalitetu na strani Borusije.

Činjenica je da u prethodnim susretima nismo zabilježili pobjede na domaćem terenu, ali je bitno da ekipa funkcionira na način na koji tražim. Na svim utakmicama smo napravili po četiri-pet šansi – podvukao je Uščuplić. 

Na kraju je imao kratku poruku za navijače:

– Mislim da možemo nešto napraviti. Koliko je to nešto, to ćemo tek vidjeti. Zato, svi na Koševo! – kazao je Uščuplić. 

Žive san
 
Za vrijeme pres-konferencije, kako bi se izbjegla gužva, na 45 minuta bila je obustavljena prodaja ulaznica. Kada smo izašli ispred prostorija FK Sarajevo, navijači su stajali u redu za ulaznice. Bordo klub, bez obzira na večerašnji ishod, živi svoj san.

Policija spremna

Direktor Sarajeva Dino Selimović naglasio je kako očekuje pun stadion.

– Prodaja ulaznica ide odlično. S druge strane, na platou Skenderije bit će fan zona za njemačke navijače, njih skoro 1.200. Ne očekujemo probleme, jer je Sarajevo do sada nebrojeno puta pokazalo gostoprimstvo – rekao je Selimović.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić istaknuo je da je ovo specifičan događaj za našu policiju.

– U posljednje vrijeme nismo imali priliku osiguravati utakmice na ovako visokom nivou. Sačinjen je detaljan plan i policija će biti spremna energično i brzo intervenirati ukoliko se za to ukaže potreba.

O gostujućim navijačima koji dolaze, dobili smo informacije od Interpola. Većina ih je koji solidno navijaju i ne prave probleme. No, među njima je jedan broj “rizičnih” navijača, na koje ćemo obratiti posebnu pažnju – kazao je Nefić.

Scroll to Top