Partneri: Ibraković, Uščuplić i Dupovac složni: “Želimo pobjedu!”

FK-Sarajevo-1

 

U svečanom salonu “Svetozar Vujović” održana je press konferencija uoči prve utakmice drugog pretkola kvalifikacija za evropsku ligu 2014/15. Ispred bordo kluba, prisustvovali su Sportski direktor, Abdulah Ibraković, trener prve ekipe, Dženan Uščuplić, te kapiten, Amer Dupovac.

Abdulah Ibraković je istakao, da je ekipa spremna za dvomeč sa Haugesundom, te da raspolažemo sa dovoljno informacija o protivniku.

“Svi sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu. Nismo bili miljenici sreće, kada je žrijeb u pitanju, jer je Haugesund ozbiljan protivnik. Ipak, skupili smo u posljednjih sedam dana veliki broj informacija o protivniku. Tim smo koji može proći u treće pretkolo Evropske lige. Konkurencija u timu je pozitivna i jako zdrava. To nam daje optimizam i nadu da ćemo proći dalje. Zadržali smo kostur tima iz prošle sezone, doveli neka pojačanja i mislim da smo spremni za Haugesund,” kaže Ibraković.

Trener Sarajeva, Dženan Uščuplić, rekao je, da još uvijek nije donio konačnu odluku o početnih jedanaest.

“Imali smo adekvatne pripreme, najbolje uslove i organizaciju. Drago mi je što smo odigrali nekoliko utakmica sa jakim protivnicima i što spremno dočekujemo utakmicu sa Norvežanima. Želimo nastaviti ono što smo radili prošle sezone. Nećemo odstupiti od naše formacije. Todorović i Vusljanin neće biti u kombinaciji za utakmicu koja je na rasporedu sutra. Svi ostali su spremni”, kazao je Uščuplić, dodavši:

 

“Mi smo imali priliku da igramo protiv Örebra prije dvije godine. Uspjeli smo ih izbaciti, iako naša ekipa nije bila ni približno snažna kao ova sada. Oni su jedna čvrsta i spremna ekipa,” kazao je Uščuplić, osvrnuvši se i na zdravstveno stanje Radovca, koji je u toku sedmice propustio jedan trening.

“Radovac je imao problema sa povredom lista, ali bit će u potpunosti spreman za sutrašnju utakmicu. Još uvijek se nisam odlučio za početnu postavu. Dileme su u sredini terena i lijevo i desno krilo.”

Kapiten naše ekipe, Amer Dupovac, istakao je, da očekuje pobjedu i veliki broj navijača bordo kluba na tribinama.

“Sportski direktor i šef su rekli dosta toga. Momci željno iščekuju utakmicu pred našim navijačima. Želimo ostvariti dobar rezultat pred odlazak u Norvešku, te bi najbolje bilo da sutra pobijedimo bez primljenog gola. Također, iskoristit ću ovu priliku da pozovem navijače da nas sutra podrže,” kaže Dupovac.

 


Sarajevo i Haugesund igraju sutra, u četvrtak 17. jula, sa početkom u 21 sat.

 

Pridružite se i našem facebook eventu: FK Sarajevo – FK Haugesund

Scroll to Top