Mirza Laletović: Cilj Bosne je BHT Premijer liga

140805027.17 xl

“Laletović je rekao da se Bosna neće zaustaviti samo na ulasku u Prvu ligu, nego da je cilj i Premijer liga za dvije godine, što je naišlo na odobravanje Abdulaha Ibrakovića”.

 

 

Danas je u klupskim prostorijama FK”Sarajevo” u prisustvu velikog broja novinara ozvaničena poslovno-tehnička saradnja između NK”Bosna” i FK”Sarajevo”. Bila to praktično samo formalnost potpisivanja ugovora, jer je pomenuta saradnja već odavno dogovorena i uveliko se sprovodi u djelo na terenu, ali je ipak lijepo što je FK”Sarajevo” to organizovao u sklopu press konferencije uoči odlaska njihove prve ekipe na revanš meč Evropske lige u Grčku, što znači da je i ovom klubu saradnja sa Bosnom vrlo važna stvar od koje očekuju puno. Potvrdio je to i sportski direktor bordo kluba, Abdulah Ibraković, koji je ispred FK!”Sarajevo” potpisao ugovor o saradnji. Ibraković je istakao da su svi u klubu prezadovoljni činjenicom da je saradnja uspostavljena baš sa visočkom Bosnom, jer je to klub svijetle tradicije, koji trenutno igra u rangu takmičenja koji ne zaslužuju i cilj FK”Sarajevo” je da se Bosna odmah vrati barem u Prvu ligu Federacije, kako bi igrači tog kluba koji će se kaliti u Bosni, ipak to činili u jačoj konkurenciji. NK”Bosna” su na ovom potpisivanju predstavljali članovi UO, Adis Hajlovac i Anes Pajević, te sportski direktor Mirza Laletović, koji su takođe izrazili veliko zadovoljstvo činjenicom da je saradnja i na ovaj način obznanjena.

Laletović je rekao da se Bosna neće zaustaviti samo na ulasku u Prvu ligu, nego da je cilj i Premijer liga za dvije godine, što je naišlo na odobravanje Abdulaha Ibrakovića, dok je Hajlovac rekao da UO Bosne osim saradnje sa Sarajevom i sam čini velike napore da Bosna postane bolji klub, te i ovom prilikom pozvao privredne subjekte u našem gradu da prepoznaju svoj interes u ovim pozitivnim dešavanjima oko Bosne i aktivnije se uključe u rad, kako bi Bosna na krilima ove saradnje maksimalno profitirala. Nakon završetka press konferencije, delegacija Bosne je primljena i kod predsjednika UO FK”Sarajevo” Edisa Kusturice, koji je takođe izrazio zadovoljstvo ovom saradnjom. Tako je obavljena i ta oficijelna formalnost, pa sada s nestrpljenjem očekujemo i početak prvenstva da vidimo kako će sve to izgledati i na samom terenu, koji je ipak jedini mjerodavan kada su sve pomenute ambicije u pitanju.

 

www.visoko.co.ba

Scroll to Top