NK Bosna i Demoni Visoko poručuju: Pomozimo malom borcu Edninu

c 615 350 14674678 00 images stories ednin

Ednin je dječak koji je za svojih 11 mjeseci života, nažalost, već najveći dio proveo u hladnoj bolničkoj sobi. Naime, Ednin je rođen prerano, nakon nešto više od 6 mjeseci trudnoće majka Edina Hajdarević na svijet je donijela malog Ednina koji je samo čudom preživio.

Nažalost, prerani porođaj ostavio je posljedice i Ednin danas ima blago zakašnjenje s motorikom, i liječnici tvrde da je još neurorizičan. Stalni ljekarski pregledi i kontrole su neophodni za ovog malog borca. Zbog svega toga, ali i jakog bronhitisa, mali dječak je češće u bolnici nego u toplini majčniog zagrljaja.

Majka Edina je nezaposlena samohrana majka, i pored Ednina, ima i sina Nermina koji je prvi razred osnovne škole. Nermin je zbog teškog života vrlo često rastrojen i mnogo plače, a Edina nema načina da mu omogući bar minimum stvari koji bi Nerminu bar na trenutak ublažile teško djetinjstvo. Edina živi u teškim uvjetima za život, podstanar je, a za hranu prikupi od, kako kaže, dobrih ljudi. Bez namještaja, drva i osnovnih životnih potrebština, s nagomilanim računima za kiriju i stuju, Edina se bori sama s dvojicom sinova vjerujući da će i ova teška vremena proći i da će prije svega njen Ednin izrasti u zdravog dječaka.

Ovim putem, Edina moli sve koji su u mogućnosti da joj pomognu i olakšaju ove teške dane za nju i njene sinove. Svi koji mogu i žele pomoći Edini, Nerminu i Edninu, mogu ih potražiti na adresi: Podvisoki put 18, Visoko
ili uplatom u Hypo Alpe Adria Bank, na žiroračun broj: 3060332687593552 na ime Edina Hajdarević.

TV Vi-net

Scroll to Top