Podatak za svaki respekt, ekipa sa “Luka” jedini neporaženi tim u Prvoj ligi FBiH na “polusezoni prve polusezone”!

Jučer su odigrani susreti sedmog kola Prve lige FBiH, kola nakon kojeg je izgled samog vrha prvenstvene tabele ostao nepromijenjen u odnosu na prethodno.

Tako je nakon sedam odigranih kola u drugom rangu nogometnog takmičenja u BiH, još uvijek samo jedan tim koji se može pohvaliti činjenicom da su jedini klub u čitavoj ligi koji nije upisao niti jedan jedini poraz, odnosno, na “polusezoni prve polusezone”, jedini tim bez poraza u prvenstvu je Bosna iz Visokog.

Bosna ove sezone, slično kao i prethodnih, ima visoke ambicije, a to je plasman u Premijer ligu po završetku takmičarske sezone, a partije koje u prvenstvenim susretima nogometaši ovog kluba pružaju, navijačima ovog kluba, popularnim “Demonima”, daju za pravo da se tome sa dosta optimizma nadaju.

Tim sa “Luka” trenutno se nalazi na trećoj poziciji na tabeli Prve lige FBiH sa 13 osvojenih bodova, odnosno, sa tri boda manje u odnosu na vodeći dvojac sarajevski Olimpik i Zvijezda iz Gradačca, koji imaju po 16 sakupljenih bodova do ovog trenutka.

Visočaci ne samo da su jedini neporaženi tim u ligi, već su i treći najefikasniji tim Prve lige FBiH, sa deset postignutih pogodaka u dosadašnjem dijelu prvenstva, odmah iza Sloge iz Siminog Hana koja je postigla 12, te, Bratstva iz Gračanice koje je do ovog kola postiglo 11 pogodaka.

Nogometaši Bosne u narednom kolu na svom terenu dočekuju novajliju u ligi, ekipu Igmana iz Konjica, a s obziron na trenutnu formu izabranika Ive Ištuka, vrlo je moguće da će visočke “Karioke” i nakon, narednog, osmog kola nastaviti niz bez poraza, odnosno, da će biti jedini neporaženi tim u Prvoj ligi FBiH, što je svakako podatak za svaki respekt, i na čemu im ekipa portala sportskevijesti.com, u svakom slučaju, iskreno čestita.

Scroll to Top