Pobjeda Bosne u kontrolnoj utakmici sa Fudbalskom akademijom Sporta

Nogometaši Bosne nakratko su prekinuli kondicione pripreme da bi odigrali treću kontrolnu utakmicu protiv, objektivno nešto slabijeg protivnika, Fudbalske akademije Sporta kojom rukovode Jirži Plišek i Irfan Redžepagić.

Bosna je i ovu utakmicu započela u kombinovanom sastavu obzirom da su zbog povreda van stroja Meldin Hodžić, Harun Strika te kapiten Ahmet Frljak koji je obnovio povredu meniskusa. Nešto slabiji protivnik i rezultat u drugom planu, dali su šefu struke Adnanu Čorbi priliku da isproba različite formacije kao i igrače na različitim pozicijama.

Konačan ishod ove kontrolne utakmice je 3 : 1 za ekipu Bosne, a pogađali su Čabaravdić dva puta i jednom Adnan Hodžić Zamer koji je svojim maestralnim driblinzima pokazao da je istinsko pojačanje našeg tima. Jedini pogodak koji je ubilježila FA Sporta postigao je, igrač Bosne, Emrah Hasanhodžić koji je nakon jednog nesporazuma matirao vlastitog golmana Bekan Amira također povratnika u naše redove.

Nogometaši Bosne nakon ove utakmice nisu dobili slobodan dan, nego su se vratili u bazni kamp na planini Ponijeri gdje ostaju do srijede. Uprava kluba u narednim danima planira novu kontrolnu utakmicu koja će se igrati u gostima zbog sanacije travnjaka na glavnom terenu. Pored ovih utakmica, naša ekipa će nastupiti i na izuzetno jakom turniru Sakib Subašić Manga, turnir će se održati 25. i 26. jula ove godine u Jelahu na stadionu Šibovi.

Ekipe učesnice na turniru su:

1. FK BORAC JELAH
2. FK BUDUĆNOST BANOVIĆI
3. NK BRATSTVO GRAČANICA
4. NK BOSNA VISOKO

 

Scroll to Top