NK Bosna 2:1 HNK Zmaj Makarska

 

IMG 0985

 

U sklopu petodnevnih priprema za nastavak prvenstva u kom je pred Bosnom grčevita borba za opstanak, nogometaši Bosne su 16.04. u 16:00 odigrali kontrolnu utakmicu sa vrlo jakom ekipom Zmaja iz Makarske. Ideja Šefa struke Ištuka je bila da na teren pošalje ekipu koja bi, uz mozda poneku korekciju, mogla istrčati na megdan ekipi Budučnosti u narednom kolu. Tako je na teren poslao sljedecih 11: Bekan, Mujezinović, Pleh, Hasanhodzić, Beširević, Frljak, Salkić, Fočić, Kalkan, Hiroš i Arnaut u formaciji 4:4:2 . Vrijeme za igru je bilo dosta dobro, sunčano, a temperatura 24 stepena, dok je nažalost teren gradskog stadiona u Makarskoj pokvario ukupan dojam jer je tvrd i neravan. Nakon početne inicijative domaćih i večeg posjeda lopte, Fočić u 16 minuti susreta dijagonalnim pasom pronalazi Arnauta koji sa 15-ak metara, lob udarcem matira golmana NK Zmaja.

U nastavku igre Bosna je bolji suparnik te se kao na traci redaju prilike pred golom domaćih. Igrala se 36 minuta kada igrači Zmaja, nakon jedne odbijene lopte, koriste gužvu u šesnaestercu Bosne i poravnavaju na 1:1, što je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme donosi i prvu izmjenu u sastavu Bosne, iz igre, zbog bola u preponama izlazi do tada odlični lijevi bočni Damir Beširević a ulazi Nedim Bečirević, ova izmjena donosi i prvu rokadu u sastavu jer na mjesto Beširevića odlazi polivalentni Elmir Kalkan a Bečirević zauzima poziciju u vezi.

Pored njega priliku za igru dobili su golman Poračanin, Agić, Durmić, Džafić, Alihodžić, Bešlić i novajlija u redovima Bosne Alem Karalić. U drugom poluvremenu kvalitet igrača Bosne dolazi do izražaja, te je samo sreča i spretnost golmana Zmaja spasila da se u njihovoj mreži ne nađe i više pogodaka, ređale su se tako šanse koje netom nisu iskoristili Arnaut i Salkić, koji su zamalo bili neprecizni, dok je topovski udarac Karalića sa preko 30 metara, vrhovima prstiju izbacio golman protivničke ekipe. Da Bosna osjeti slast pobjede u ovom susretu pobrinuo se dvojac Kalkan i Bešlić, na odličnu asistenciju Kalkana, junior Bosne, mladi Eldin Bešlić zabija za konačnih 2:1.

Sve u svemu, ova utakmica kao i same pripreme donijele su Bosni dosta dobrog a naročito neophodni mir i homogenizaciju ekipe. 

Ovim putem uprava NK Bosne se zahvaljuje vlasniku hotela Bonaca, Dini Ljubojeviću koji se maksimalno potrudio da se ekipa osjeca komotno te da što bolje iskoristi ove mini pripreme, pa je tako ekipu počastio dodatnim terminima za trening i lunch paketima te drugim okrepljenjem za sretan povratak u Visoko.

Scroll to Top